Уникално видео показва, че вероятно не само дъждът е причина за бедствието в "Аспарухово". Вижте!

ЧАС ПИК

Уникално видео показва, че вероятно не само дъждът е причина за бедствието в "Аспарухово". Вижте!

141060
на 22.06.2014
Уникално видео показва, че вероятно не само дъждът е причина за бедствието в Аспарухово. Вижте!
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Този видеоклип е заснет на ул. "Моряшка" във варненския квартал "Аспарухово". На него ясно се вижда, че е имало приливна вълна.

препоръчано

"Изпуснаха водата. Както си беше и изведнъж тръгна. Всичко отиде надолу", заявява шокираният автор на видеото.

Дъждът е провокирал наводнението, но явно има и нещо друго, което все още не се огласява. Валежите във Варна тези дни далеч не са най-обилните в историята. Сред варненци все още е жив споменът за 20 август 1951 г. В този ден над Варна се излял незапомнен дотогава проливен дъжд, придружен от гръмотевична буря, който продължил над 9 часа, почти без прекъсване, разказва petel.bg.

Валежът бил на няколко вълни, като на моменти за минута се извалявали по 3 l/m2. Дъждът продължил и на 22-ри, като за тези два дни в метеорологичната станция във Варна било измерено количество 292 l/m2. Три пъти повече от тези на 20 юни.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК