Учени: Инхалаторите за астма забавят растежа на децата

Здраве

Учени: Инхалаторите за астма забавят растежа на децата

11068
на 17.07.2014
Учени: Инхалаторите за астма забавят растежа на децата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Инхалаторите за астма могат да спрат растежа при децата, показва ново проучване, цитирано от БТА.

препоръчано

Учените правят тези изводи на база на изследвания проведени сред повече от 8000 деца под 19-годишна възраст с лека до умерена астма. Въпреки това лекарите определят това като малка цена за предпазването от смъртоносни астматични пристъпи. Този страничен ефект на инхалаторите може да се избегне като се приемат по-малки дози от медикаментите.

Изследването е съсредоточено върху кортикостероидните инхалатори, които са предписвани най-често като начало на лечението и при възрастни, и при деца с персистираща астма. Лекарствата могат да забавят растежа с около половин сантиметър на година. Резултатите показват, че като група кортикостероидите забавят темповете на растежа в сравнение с нестероидните лекарства.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК