БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Учени на протест за заплати в Деня на народните будители

Само в ПИК
Учени на протест за заплати в Деня на народните будители
Автор: ПИК
Дата
Дата
5040
Коментари
1
Учени на протест за заплати в Деня на народните будители

В Деня на народните будители, 1 ноември, учени от БАН и Селскостопанска академия ще излязат на протестно шествие под надслов " Искаме ли да имаме наука в България". Протестът с искания за достоен труд и заплащане е организиран от двата синдиката в академиите - КНСБ и КТ „Подкрепа”.

Шествието ще тръгне от 11 часа от сградата на БАН и ще премине по бул. Цар Освободител до МОН и МС /пл.Независимост/, където ще бъде връчена декларация с исканията на работещите в двете институции. Шествието ще мине през бул. „Дондуков“ до бул. „Васил Левски“, където ще бъде поднесен венец на паметника на Апостола. То ще продължи до паметника на Св.Св. Кирил и Методий пред Националната библиотека, през ул.Оборище до ул.”15 ноември”, сградата на БАН.

Представителите на шествието ще връчат искания в Народното събрание, с което шествието ще приключи. Очаква се в протеста да се включат около 2000 души.

Още по темата
Навръх Деня на будителите: Учени от БАН излизат на протест
Часовник
20:06
Учени от БАН и Селскостопанската академия излизат на протест в Деня на Народните будители. Причината – недоволство от парите за наука, отделени в държавния бюджет за догодина.Според Здравчо...
Напиши коментар »
(1)
1
През периода 1985-90 г., според стилизираната му автобиография, Бойко е станал кандидат на науките, сега малък доктор, а за това се изисква т.нар. кандидатски минимум, включващ и изпит по чужд език. А Бойко не знае чужд език. А и къде са НАУЧНИТЕ трудове на доктор Бойко? Да прочетем и научим нещо и ние, които сме без титли... Да си го кажем направо - Бойко Методиев Борисов е неук. Почти цяла България говори като него: ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камЕ, докато ви грабимЕ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.