Бомба

Учени съобщиха за бавната смърт на Вселената

Само в ПИК
Учени съобщиха за бавната смърт на Вселената
Автор: ПИК
Дата
Дата
5029
Коментари
4
Учени съобщиха за бавната смърт на Вселената

Учени от Европейската южна обсерватория съобщиха за бавната смърт на Вселената, след като количеството на енергията във всички галактики непрекъснато намалява, съобщава сайтът Лайф.

Астрономите изучили над 220 000 галактики. При всички тях са регистрирани низходящи показатели на излъчваната енергия във всички спектри от началото на наблюденията.

 

По думите на авторите на изследването основната причина за този процес са ниските темпове на звездообразуване. Те по същество са сравними със стареенето на човешкия организъм.

За да оценят темповете на изгасване на Вселената, специалистите са оценявали количеството отделяна енергия, като са определили общото число на изпусканите фотони.

 

Те са сравнили тези показатели с по-рано изхвърлените и разсеяните в пространството частици.

Напиши коментар »
(4)
1
края на човешката глупост.
2
Изследвали задълбочено 220 000 галактики? Нека да пресметнем. По 5 задълбочени минути на галактика. 220 000 х 5 = 1100 000 минути; 1100 000 : 60 = 18333.3 часа; 18333.3 : 8 = 2291.6 работни дни; :365 = 6.28 работни години за този блестящ и много полезен резултат.. Не е включено време за кафе.
3
Тези "учени" да се прегледат при лекари!
4
Всяко начало има край! Амин!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Част от делата, които сте започнали, са подложени на сериозни изпитания през следващите седем дни. Обстоятелствата в петък ви принуждават да се оттеглите или временно да спрете развитието на някои детайли. Не го приемайте трагично, нищо лошо няма да ви се случи. Може да ви върви в хазартните игри в неделя. Затова пък в личния живот има проблем, който упорито не можете да решите. Може би трябва да приложите съвсем различен подход и тогава да погледнете на ситуацията от друг ъгъл. Неразбирателствата с половинката ви се проточват твърде дълго. Възможни са раздели.
ВИП рожденици
ген.-лейтенант Кирчо Киров
ген.-лейтенант Кирчо Киров
бивш директор на Национална разузнавателна служба
Става на: 66 години
Христо Гърбов
Христо Гърбов
актьор
Става на: 59 години

Мутра отива в родилния дом.

Акушерката му съобщава:

- Роди ви се момченце! Три и осемстотин.

- Ех, няма да се пазарим - радостно отговаря мутрата, вади портфейла си и отброява. - Едно, две, три, ето и осемстотин...