Фандъкова: Над 92 тона листа и клони са събрани след градушката в столицата

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Фандъкова: Над 92 тона листа и клони са събрани след градушката в столицата

5436
на 10.07.2014
Фандъкова: Над 92 тона листа и клони са събрани след градушката в столицата
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В инсталацията за преработка на зелени отпадъци "Хан Богров" са постъпили над 92 тона листна маса и клони, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитиран от БНР.

препоръчано

По думите й над 90% от големите булеварди в града са почистени още вчера. Днес ще бъдат чистени паркове, междублокови пространства и вътрешноквартални улици.

Щети са установени и върху стъклените конструкции на двата гаража в "Землене" и "Дружба". Имаме повредени керемиди, счупени стъкла, натрошени фасади на 7 сгради на звената за социални услуги и домове за възрастни хора и деца в София. Счупени стъкла в няколко ДКЦ-та, в IV градска болница, в I АГ болница и в Столичната онкоболница. Сериозни щети са нанесени на покрива на Столичната библиотека, в няколко културни дома, а днес продължават работата по почистване на зоните и районите, посочи Фандъкова.

Общинските съветници от БСП заявиха, че нямат претенции към работата на общината след силната градушка, но имат забележки. Посочи ги Милка Христова - председател на групата.

"Обезпокоени сме обаче от това, че явно наличната техническа инфраструктура и най-вече отводнителната система и 27-те хиляди шахти са недостатъчни или са в състояние, което не е годно да се справи с подобна водна стихия. Това показва, че действията на операторите по чистотата, които отговарят за товая и "Софийска вода" са недостатъчни и наличната система не е достатъчна", коментира тя.

Фандъкова призова "да не се прави политически PR от едно бедствие" и посочи като проблем невъзможността да бъдат оповестени хората за подобно природно бедствие. Друг проблем e липсата на канализация и отводняване в голяма част от районите на София.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК