БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Фандъкова разкри колко милиона е струвал ремонтът на училища и детски градини

Само в ПИК
Фандъкова разкри колко милиона е струвал ремонтът на училища и детски градини
Автор: ПИК
Дата
Дата
2549
Коментари
3
Фандъкова разкри колко милиона е струвал ремонтът на училища и детски градини

Тази година сме инвестирали над 8,8 млн. лв. в ремонтни дейности в училища и детски градини. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери ремонта на 5-то Основно училище „Иван Вазов", съобщава „Фокус“.

„Само две седмици преди началото на учебната година е нормално да проверим, заедно с районните кметове и целия екип, как стоят нещата в училищата и детските градини, в които се извършват ремонти“, обясни Фандъкова. „Тази година над 8,8 млн. лв. инвестирахме само в ремонтни дейности в училища и детски градини. 45 са общо сградите, които ремонтираме основно. Предимно става дума за мерки за енергийна ефективност и конструктивни укрепвания. Сигурността и икономията на енергия са наши приоритети в последните години“, добави тя.

„Тук в 5-то ОУ нещата вървят по план. До 10-ти септември трябва да приключи ремонтът. В училището за последните години сме инвестирали близо половин милион лева. Дограмата беше сменена преди две-три години, дворът беше изцяло ремонтиран. Сега училището се санира. Очаква се да се реализира икономия от около 14 хил. лв. годишно. Това за едно училище е един добър резултат, училището се отоплява на газ. Тези пари остават в училището, инвестират се или в децата, или в учителите, заплащането им“, поясни тя.

Кметът на София допълни, че за 5-то ОУ са отпуснали 200 хил. лв. от бюджета на Столична община за енергийната ефективност. „Поздравявам директора, със собствени средства са се ремонтират класни стаи“, каза още Фандъкова. 

Още по темата
Фандъкова: Ще превърнем София в зелен град
Часовник
13:36
Надявам се в основата на Общия устройствен план на София да залегне развитието на столицата като зелен и иновативен град. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на пресконференция по...
Напиши коментар »
(3)
1
все строите,а всичко разрушено пътищата с дупки
2
А Фандупкова разкри ли колко милиона се откраднаха от "нашите хора"?!
3
При 1.5 милиарда общински бюджет колко ли десетки милиона се отклоняват от тази учителка по руски? След като превърна София в кочина и ощети софиянци с милиарди през двата мандата, време е да ни освободи от натрапеното и присъствие и на нейно място да дойде компетентен и знаещ софиянец, милеещ за града и съгражданите си.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Съпругът към жена си:
- Утре майка ти има рожден ден. Какъв подарък да и вземем?
- Амии, някаква мебел или електродомакински уред!
- Електрически стол?