Фармацевтичната фирма "Фаркол" спира доставките на лекарства за болници-длъжници

ЧАС ПИК

Фармацевтичната фирма "Фаркол" спира доставките на лекарства за болници-длъжници

10029
на 05.11.2013
Фармацевтичната фирма Фаркол спира доставките на лекарства за болници-длъжници
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бургаската фармацевтична фирма "Фаркол" спря доставките на лекарства и консумативи към здравни заведения в страната заради неизплатени задължения от страна на болниците в размер на над 4 200 000 лева.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Спрямо някои от тях ще бъдат предприети и по-драстични мерки - блокиране на банкови сметки. Това съобщи Георги Базотев, председател на борда на директорите на фармацевтичната компания, цитиран от БТА.

С най-големи задължения към дистрибутора са МБАЛ-Бургас с над 1 300 000 лева, болница "Пирогов" с над 1 200 000 лева, МБАЛ "Хаджи Димитър"-Сливен с над 530 000 лева, Военно-медицинска академия с над 440 000 лева и др.

"Разбираме, че болниците са в изключително тежко финансово положение заради липса на средства в Здравната каса. Затова и досега правихме компромиси. Но не можем повече да субсидираме лечебните заведения", каза Базотев. Той заяви, че ако не се предприемат мерки, от една страна фармецефтичната компания ще изчерпи финансовите си възможности, а от друга - ще направи лоша услуга и за болниците, които ще затъват в още по-големи борчове.

Фармацевтичната компания е със седалище Бургас, но снабдява с лекарства и консумативи лечебни заведения и аптеки в цялата страна. Доставчик е на лекарствени продукти в близо 80 болници.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за последния ден на април: Нова работа за Телеца, Раците да не мърдат много, а Скорпионите да тръгват за чужбина САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за последния ден на април: Нова работа за Телеца, Раците да не мърдат много, а Скорпионите да тръгват за чужбина
ПИК TV x
СТЕНДЪП КОМЕДИТО НА БОРИСОВ: Нова порция лафове скъса от смях актива (ВИДЕО) СТЕНДЪП КОМЕДИТО НА БОРИСОВ: Нова порция лафове скъса от смях актива (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК