Фермери правят изложение в столичния парк "Заимов"

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Фермери правят изложение в столичния парк "Заимов"

6197
на 10.10.2014
Фермери правят изложение в столичния парк Заимов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Фестивал на фермерската продукция и чистата храна организират неправителствени организации, съвместно със Столичната община, през тази седмица. Акцент във фестивала е изложение на фермерски продукти, което ще се състои днес в столичния парк "Заимов", информираха организаторите, цитирани от БТА.

препоръчано

Освен да си купят качествена храна, посетителите ще имат възможност да видят презентации и демонстрации на продукти, и да се включат в кулинарни работилници. Предвидена е и музикална програма. За нас е изключително важно да популяризираме сред хората тази форма на директни продажби, коментира Ивайло Попов от екосдружението-съорганизатор - "За Земята".

По думите му от тях печелят, както фермерите, които намират пазар за своята продукция на справедливи цени, така и купувачите, които получават качествена храна с гарантиран произход. Ползи има и за природата, заради ползването на по-малко химикали в земеделието и по-малко транспорт за доставките. Фестивалът се организира в рамките на проект "Правим ОСП да работи за обществото и околната среда", с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Традиционни ежеседмични фермерски пазари се организират до пазара "Иван Вазов" и на пазар "Римската стена". В рамките на инициативата фермерска продукция на "Римската стена" може да се види на 11 октомври /събота/.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК