Фирма от Израел е сред одобрените да изготвят макет на стената, която трябва да бъде издигната между САЩ и Мексико

Само в ПИК
Фирма от Израел е сред одобрените да изготвят макет на стената, която трябва да бъде издигната между САЩ и Мексико
Автор: ПИК
Дата
Дата
888
Коментари
0
Фирма от Израел е сред одобрените да изготвят макет на стената, която трябва да бъде издигната между САЩ и Мексико

Израелската компания, производителка на военна техника, „ЕЛТА Северна Америка“ (ELTA North America), базирана в американския щат Мериленд, е една от четирите избрани да построят прототип на гранична стена, която трябва да бъде издигната между Мексико и САЩ, пише The Jerusalem Post, цитирани от Фокус.

Фирмата е дъщерно дружество на “Израелските аерокосмически индустрии”(Israel Aerospace Industries).

Около 200 компании участваха в търга, който предоставя субсидия между  300 000 и 500 000 долара за разработване на модел на оградата. Търгът бе обявен в края на миналата седмица.

От всички участници, бяха избрани осем компании, които трябва да построят прототип на стената, която трябва да бъде дълга 3 201 километра, колкото е дължината на границата между САЩ и Мексико. Четири от тях ще са бетонни, а другите четири ще бъдат прозрачни или „умни“ стени.

ЕЛТА е избрала да прави прототип на „умна“ стена.

Цената на проекта може да достигне до 25 милиарда долара.

Компанията произвежда радарни системи и компоненти за американската армия. Освен това, тя доставя такива и за въоръжените сили на Израел, които ги получават под формата на военна помощ от Вашингтон, предоставяна с условие да бъде изхарчена в САЩ.

От израелското издание припомнят, че президентът на САЩ Доналд Тръмп се беше изказал ласкаво за качеството на южната гранична страна на Израел, предназначена за възпирането на нелегални африкански мигранти, опитващите се да проникнат в страната.

 

 

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

- Мамо, мамо, елхата гори.

- Не се казва елхата гори, а елхата свети.

- Ами добре, ама да знаеш, че и пердетата светят.