Фирма от Израел е сред одобрените да изготвят макет на стената, която трябва да бъде издигната между САЩ и Мексико

Само в ПИК
Фирма от Израел е сред одобрените да изготвят макет на стената, която трябва да бъде издигната между САЩ и Мексико
Автор: ПИК
Дата
Дата
818
Коментари
0
Фирма от Израел е сред одобрените да изготвят макет на стената, която трябва да бъде издигната между САЩ и Мексико

Израелската компания, производителка на военна техника, „ЕЛТА Северна Америка“ (ELTA North America), базирана в американския щат Мериленд, е една от четирите избрани да построят прототип на гранична стена, която трябва да бъде издигната между Мексико и САЩ, пише The Jerusalem Post, цитирани от Фокус.

Фирмата е дъщерно дружество на “Израелските аерокосмически индустрии”(Israel Aerospace Industries).

Около 200 компании участваха в търга, който предоставя субсидия между  300 000 и 500 000 долара за разработване на модел на оградата. Търгът бе обявен в края на миналата седмица.

От всички участници, бяха избрани осем компании, които трябва да построят прототип на стената, която трябва да бъде дълга 3 201 километра, колкото е дължината на границата между САЩ и Мексико. Четири от тях ще са бетонни, а другите четири ще бъдат прозрачни или „умни“ стени.

ЕЛТА е избрала да прави прототип на „умна“ стена.

Цената на проекта може да достигне до 25 милиарда долара.

Компанията произвежда радарни системи и компоненти за американската армия. Освен това, тя доставя такива и за въоръжените сили на Израел, които ги получават под формата на военна помощ от Вашингтон, предоставяна с условие да бъде изхарчена в САЩ.

От израелското издание припомнят, че президентът на САЩ Доналд Тръмп се беше изказал ласкаво за качеството на южната гранична страна на Израел, предназначена за възпирането на нелегални африкански мигранти, опитващите се да проникнат в страната.

 

 

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни чувствата ви към близки хора се променят - изплуват скрити страхове, желания, тайни мечти. В петък и събота общувате с много хора, влиянието ви в колектив - приятели, колеги и т.н. е значимо. Възползвайте се по адекватен начин. В неделя имате нужда от почивка. В понеделник сте целеустремени и пробивни. Във вторник ескалира напрежение, което може да навреди на имиджа ви. Възможни са сблъсъци с по-високопоставени лица от вас. Мерете приказките си и бъдете по-сдържани, за да не ви нарочат. И бездруго напоследък откъдето минете, създавате само врагове.
ВИП рожденици
Иван Голев
Иван Голев
поет и писател
Става на: 67 години
Мария Игнатова
Мария Игнатова
актриса, тв. водеща
Методи Андреев
Методи Андреев
депутат от ГЕРБ
Става на: 58 години

                  - Знаеш ли, че Пешо минал на работа в Енергото! - Кой ще го вземе на работа в Енергото, бе, той нали е пенсионер?! - Ами, не знам - видях му снимката на един стълб.