Франция насърчава бащите да вземат отпуска за гледане на дете

ЕС

Франция насърчава бащите да вземат отпуска за гледане на дете

4069
на 22.01.2014
Франция насърчава бащите да вземат отпуска за гледане на дете
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В опит да накара повече бащи да си вземат отпуска, за да се грижат за своите деца, френските депутати гласуваха тази седмица реформа в политиката на страната за отпуската „по майчинство”, съобщава Local.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Реформата, вдъхновена от подобни промени в страните в Северна Европа, ще даде на бащите правото да си вземат шест месеца отпуска, и вероятно ще насърчи майките да се върнат на работа.

Настоящият закон във Франция гласи, че само единият родител има право на шест месеца „майчинство” след раждането на първото дете в семейството. И в болшинството случай то се взема от майката.

Но с новия закон родителите ще могат да си вземат общо една година отпуска за гледане на дете, но само ако отпуската бъде поделена между бащата и майката.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК