Хайки с контрольори плъзват в крайните столични квартали

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Хайки с контрольори плъзват в крайните столични квартали

12904
на 03.11.2015
Хайки с контрольори плъзват в крайните столични квартали
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Повече контрольори ще дебнат в рейсовете в големите квартали на столицата – „Люлин”, „Младост”, „Надежда”, „Дружба” и „Овча купел”. Такава мярка срещу гратисчиите обмислят в Центъра за градска мобилност.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Причината е, че в тези райони много хора се возят без билет, особено ако пътуват на кратко разстояние в рамките на самия квартал. Във въпросните гъсто населени комплекси няма как да се въведе постоянен контрол , какъвто има в автобусите по крайградските линии. Там качването става само от първата врата, а служител следи за редовността на всеки влизащ пътник, пише „Телеграф”.

Наскоро по някои градски линии яха пуснати превозни средства с постоянно присъствие на контрольор. Неговата задача обаче е не толкова да следи да няма гратисчии, а по-скоро да отчита колко хора пътуват с карти и колко с билети или талони.

Целта е да се изготви статистика за отделните линии и по този начин да се прецени къде са необходими повече и по-чести проверки. Такива ще се правят приоритетно там, където има по-малко пътници с карти и повече с билети – т.е. по-голяма е вероятността някой да се вози гратис.

В тази графа засега влизат именно големите райони като „Люлин”, „Младост” и „Надежда”. Като цяло данните показват, че по-голямата част от столичани се возят в градския транспорт с абонаментна карта – около 60-65%. След тях се нарежда тези, които ползват талони за 10 пътувания, а най-малко са купуващите си единични билетчета.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО) ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО)
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК