БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Хампарцумян: В един буркан нямате никаква лихва, а възможността да го изядат мишките е голям

Само в ПИК
Хампарцумян: В един буркан нямате никаква лихва, а възможността да го изядат мишките е голям
Автор: ПИК
Дата
Дата
8279
Коментари
6
Хампарцумян: В един буркан нямате никаква лихва, а възможността да го изядат мишките е голям

В един буркан първо няма да имате никаква лихва, второ - възможността да го изядат мишките или да възникне пожар са по-големи.

Това обяви в предаването „Още от деня“ по БНТ банкерът Левон Хампарцумян във връзка с влоговете в банките, но ниските лихви по тях. Не мислете за влоговете само по лихвите, призова той, като заключи, че „хората обичат да спестяват за черни дни“. „В момента лихвените нива са по-ниски отколкото в 2006, 2007 година. Тогава обаче знаете какъв стремеж имаше към кредити заради влизането в ЕС.

Много важно е институционалните реформи в България да събудят достатъчно доверие и да бъдат достатъчно предсказуеми в очите на хората. Кредитът е заем за вашия бъдещ доход“, подчерта финансистът. На въпрос защо чуждестранните инвеститори заобикалят България Хампарцумян заяви: „Най-квалифицираните хора ги губим за навънка.

Ако възможно най-бързо не инвестираме в образованието, ще имаме голям проблем и възвръщаемост ще има едва след 10-12 години“. По отношения на стрес тестовете за банките, които се очакват, банкерът каза: „Не бива да имаме опасения от тези стрес тестове, това е по-скоро изследване на ситуацията и евентуално там, където се намерят слабости, те да се попълнят“.

Още по темата
Малко повече депозити, отколкото кредити, призова Хампарцумян
Часовник
08:20
Малко повече депозити, отколкото кредити. Трябва да имаме среда, в която хората да се чувстват уверени. Това заяви в сутрешния блок на бТВ банкерът Левон Хампарцумян. Помолен да коментира нивото...
Напиши коментар »
(6)
1
ХОРАТА НЯМА КАКВО ДА ЯДАТ, ТИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ. ДАНО maus УШИТЕ ТИ ДА ИЗГРИЗАТ
2
ТОЗИ МАЗНОК ВЗЕМА ПО 300 000 ЛВ. МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА НА ГЪРБА НА ВСИЧКИ НАС
3
По-добре мишките, отколкото вие, свини мръсни!
4
ЧОВЕК СЕ ИЗДИГА С ПРИКАЗКИТЕ СИ НАД ДРУГИТЕ ...КОЛКОТО ПО НИСКО СЕДЯТ ТЕ....... (ЛАО ДЗЪ)
5
Точно на този партиен другар вяра никога.
6
Да не се притеснява за буркана. Затворен е с добра и изпитана капачка и е заровен на сигурно място. Мишките няма как да влезнат, а и огъня няма шанс.... По-големия проблем е с мишките, които са на власт и техните лакеи.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Един мъж умрял и отишъл пред портите на Свети Петър. Свети Петър искал да разбере дали е грешен.
- Ами аз съгреших със тъщата... дойде на гости, заприказвахме се и от приказка на приказка и я оправих. На следващия ден дойде на жената сестрата, пихме кафе и от приказка на приказка и нея оправих. После дойде съседа, пихме по бира, приказвахме и от приказка на приказка и него оправих...
Свети Петър казал:
– Хайде минавай, че май много се заприказвахме с теб...