БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Хампарцумян: Няма как да се счупи еврото, това е розовият сън на Ципрас

Само в ПИК
Хампарцумян: Няма как да се счупи еврото, това е розовият сън на Ципрас
Автор: ПИК
Дата
Дата
9142
Коментари
7
Хампарцумян: Няма как да се счупи еврото, това е розовият сън на Ципрас

"Няма как да се счупи еврото, това е розовият сън на Ципрас, който се опитва да изнудва Европа", каза Левон Хампарцумян в ефира на Нова ТВ.

"Пазарите реагират предпазливо и нервно, но всичко ще се нормализира", категоричен е той.

"Гръцките банки в България са български банки с гръцки капитал. Те са самостоятелни и не зависят с приток на пари от Гърция", каза Хампарцумян.

Размерът на българската банковасистема не е достатъчен, за да покрие гръцкия проблем. Гръцките банки са собственост на ЕЦБ.

"Европейската централна банка е дала пари на гръцките банки. Възможно е национализация на банките в Гърция, тези банки се контролират от ЕЦБ, категоричен е финансовият експерт. Национална цел на България е да влезем в Еврозоната. Трябва да станем пълноправен член на ЕС, защото има вероятност да станем някакво животно, което не е риби, нито рак, чудещо се какви са му приоритетите и националните цели. Нека не забравяме, че руснаци и американци са ни бомбардирали, припомни Хампарцумян. Намираме се в исторически период, период на ремонт. Трябва да направим страната си най-привлекателното място за инвеститорите в кратък срок. Нека не забравяме, че вече е страшно, но ние се справяме. Искаме един по-добър обществен натиск върху държавната администрация, за да се развива България, категоричен е банковият експерт. Гърция трябва да се преструктурира, за да получи помощ от Европа", коментира още той.

"Ние имаме нужда от добри и развиващи се съседи, за да се развива и България. Вярвам, че Гърция ще приложи реформи", завърши Хампарцумян.

 

Още по темата
Левон Хампарцумян вече не е председател на Асоциацията на банките в България
Часовник
13:23
Левон Хампарцумян вече не е председател на Асоциацията на банките в България. Това съобщиха от самата асоциация. С решение на Общото събрание на Асоциацията на банките в България (АББ) от 31 март...
Напиши коментар »
(7)
1
Хамбарцумян е един арменски глупак......
2
Смешникът-технолог от хранително-вкусовия институт в Пловдив.Личният назначен банкер на Ванката от Драгалевци.
3
Това новозабогатяло арменче да каже как с Ванката КОстов ограбихаБългария а не да плаче на чужд гроб!
4
ДО 1 И 2 ЯВНО ВИЕ СТЕ ГЛУПАЦИТЕ,ЗАЩОТО ТОЙ УПРАВЛЯВА КЛОНА НА ЕДНА ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ БАНКИ В ЕВРОПА И СВЕТА !!!!!!!!!!!!!!!!!мълчете си
5
И този се изходи ... Да е... тази банкова олигархия
6
ТОЙ НЕ Е БЪЛГАРИН, НЕ ГО БРИГАТ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ. ИНТЕРЕСУВА ГО КАК ДА СЕ САМООБОГАТЯВА. НА НАС ЕВРОТО ХИЧ НЕ НИ ТРЯБВА.
7
Меко казано е тъпо да се плюва персонално когато човек говори компетентно и е прав.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.