БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Хампарцумян: 4-те милиарда за КТБ не са дошли от Светия дух

Само в ПИК
Хампарцумян: 4-те милиарда за КТБ не са дошли от Светия дух
Автор: ПИК
Дата
Дата
7433
Коментари
6
Хампарцумян: 4-те милиарда за КТБ не са дошли от Светия дух

Ролята на прокурорите е да формулират обвинение, а съдът ще реши дали в крайна сметка това е един честен процес, дали обвинението е обосновано и отсъжда. Моята роля не е да давам оценки или бележки. Това заяви пред БНТ банкерът Левон Хампарцумян, коментирайки казуса "КТБ".

"Да коментираме Нероден Петко е некоректно", допълни той.

"Стенограмите ни показаха по-скоро технологията на властта, отколкото да хвърлят по-особена светлина върху КТБ като институция, практики и клиенти... За да стигнем до размера на проблема с КТБ, трябва да се спрем на "имунните системи в държавата", които не са реагирали така, че размерът на този проблем да се ограничи в едни приемливи граници. Ако институциите работеха по-добре, институциите, на които ние плащаме, проблемът нямаше да е толкова голям. Те просто не са си свършили работата така, както се очаква", коментира банкерът.

Той отбеляза, че към днешна дата БНБ е преминала през няколко сериозни проверки и не би могло да се очаква криза като тази с КТБ.

"Собственикът на банката не бива да е единственият злодей, който е направил нещо страшно. При всички положения е имало хора, политици, служебно ангажирани, които също са намесени в тази ситуация. Но прокуратурата е тази, която следи за спазването на правилата и законите. Голямата отговорност я понесохме всички ние с 4 милиарда публични пари, защото те не са дошли от Светия дух. Това не са парите на държавата, а публични пари, на цялото ни общество, с които бихме могли да построим тунели, пристанища, магистрали, каквото искате. Все пак това са 4 милиарда!", отбеляза гостът.

"Въпросът е, че можеше да не плащаме чак толкова много, ако проблемът беше забелязан по-рано", заяви банкерът.

Той прогнозира, че икономиката през тази година, базирайки се основно на експорт и туризъм, ще нарасне с 3-4%. "Когато се правят реформи, няма как да се прескочи една пропаст два пъти. Това е свързано и с решителност, а понякога и с жертва на собствената политическа кариера", отбеляза Левон Хампарцумян.

Напиши коментар »
(6)
1
Абе с тоя смешен Прокурор дето ходи по седенки с олигарси какво очакваш?
2
Г-н Хампарцумян, такса от 24 лв. за разпечатка на движение по лична сметка, не е ли малко множко.
3
Хампарцумян tova p.dal4e armen4e koi do durji o6te tam
4
ПОДПИСКА В ПОДКРЕПА НА ИСКАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ФИНАНСОВО РОБСТВО И УПРАВЛЕНИЕ ЧРЕЗ ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ПО 9 ВЪПРОСА https://www.facebook.com/Bankstopbg/photos/a.746889688681800.1073741825.405341992836573/1369399266430836/?type=3&theater
5
Щом на Андронов му дадоха банка, значи и банкерът може да е химик. Алхимията е банкерство. Според Хампарцутника всички млади, образовани и умни са добре.Значи не е чел доц. Кр. Таков. И верояно няма предвид тези като себе си - глупави, елементарни и свръхбоати
6
Дупка в спестяванията на българите от 4 млрд. лв. и за нея никой не е виновен. Време беше да се задействат от прокуратурата и да внесат това обвинение. Да видим сега колко работа ще свърши съдът и кога най-после ще видим първите осъдени и вкарани в затвора крадци. Сигурно пак ще затупат топката с прословутата екстрадация на Василев.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

Стар корсиканец е на смъртно легло и по стар обичай цялото наследство трябва да получи най-мързеливият.
- Джузепе - с треперещ глас казва старецът, - приближи се.
Джузепе се приближава.
- Представи си, че видиш вятърът да подмята банкнота от 500 евро, какво ще направиш?
- Хич няма да се мръдна, защо да се уморявам.
- Браво, сине! Паоло, приближи се!
Паоло се приближава.
- Представи си, че ослепителна гола жена ти протяга ръка, какво ще направиш?
- Няма да мръдна, защо да се напрягам?
- Прекрасен отговор, сине! Антонио, приближи се!
- Ти се приближи!