ХАРЧОВЕ! Правосъдното министерство дало над 10 млн. за електронното управление

Само в ПИК
ХАРЧОВЕ! Правосъдното министерство дало над 10 млн. за електронното управление
Автор: ПИК
Дата
Дата
1623
Коментари
1
ХАРЧОВЕ! Правосъдното министерство дало над 10 млн. за електронното управление

Министерството на правосъдието е похарчило 10 053 610 лв. за въвеждане на електронно управление в периода 2014-2016 г. Това се посочва в писмен отговор на правосъдния министър Цецка Цачева до депутат от опозицията, съобщава БГНЕС. 6,233 млн. лв. от средствата са от държавния бюджет, а останалите 2,820 млн. лв. са отпуснати по европейски програми. 85% от средствата или 8,6 млн. лв. са похарчени за развиване на политики в областта на правосъдието, а другите под 1,5 млн. за политики в областта на изпълнението на наказанията.

Най-голям бенефициент се явява Агенцията по вписвания, която е второстепенен разпоредител с бюджетни средства. За ведомството, което е към МП са отишли 4,6 млн. лв., от които 1,647 млн. лв. са европейски средства.

Само през 2015 г., когато министър на правосъдието е бил Христо Иванов, разходваните средства за Агенцията по вписвания са отишли 2,321 млн. лв., като над половината – 1,4 млн. за “поддръжка и услуги за информационни технологии”. Следващата година – 2016 г. по това перо Агенцията по вписвания получава двойно по-малко – 750 000 лв., а през 2014 г. за “поддръжка и услуги за информационни технологии” са били отделени малко над 50 хиляди лева. През 2016 г., когато министър на правосъдието е била Екатерина Захариева, прави впечатление, че средства са харчени основно за закупуването на хардуер, т.е. за компютри, сървъри и друга техника.

Така например, за нуждите на Главна дирекция “Изпълнения на наказанията” е закупен хардуер за над половин милион лева, а самото Министерство на правосъдието купува хардуер за близо 430 000 лв. През 2016 г. Главна дирекция “Охрана” също отделя по-голяма от обичайния ресурс за закупуването на хардуер – 178 283 лв., при положение, че през 2015 г. за същото са отишли 111 000 лв. Депутати от опозицията са отправили въпроси за разходване на средства за въвеждане на електронно управление и до останалите членове на Министерския съвет, но отговорите все още не са получени. 

Още по темата
Цачева: Цялото правосъдно министерство е на автопилот, а ситуацията с Москов е прецедент в парламента
Часовник
17:51
ГЕРБ ще изчака решението на Реформаторския блок за нов кандидат за министър на правосъдието. Като мандатоносител нямаме кой знае какво време за чакане. Причината е, че има цяло едно министерство на...
Напиши коментар »
(1)
1
Така се източва държавата. За новата сграда на съда пак са дадени допълнителни милиони, все са в излишък и непрекъснато си увеличават заплатите, а най-важното е, че българите изобщо не са доволни от правосъдието и не го получават. Да прибавим и колко милиона държавата е дала за осъдили България в Страсбург, защото някой умишлено не е отсъдил справедливо е и взел нещо под масата за това. Темида за темидовците!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

По улицата минават празнично украсени коли за сватба, весело свирейки. Една баба коментира: - Ето, още една я откарват с музика да мие чиниите.