ХИТ! Министерството на образованието плаща за шкафчета в училище

Само в ПИК
ХИТ! Министерството на образованието плаща за шкафчета в училище
Автор: ПИК
Дата
Дата
4064
Коментари
1
ХИТ! Министерството на образованието плаща за шкафчета в училище

Във всички случаи ще отделим бюджетни средства за училищни шкафчета. Това трябва да бъде финансирано и с бюджетни средства, може би ще търсим и вариант за съфинансиране. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщава Фокус.

„Училищата от делегираните бюджети са закупили шкафчета. Те трябва да бъдат подпомогнати. Няма да можем да закупим шкафчета на всички ученици“, коментира той.

Попитан дали имат право учителите да решат да не изискват от децата учебник по даден предмет, той уточни, че изучаването на една или друга дисциплина малко или много разчита и на учебника така че могат да кажат, че в момента учебниците са задължителни.

„Това, което не е задължително, са голяма част от учебните помагала и тетрадки. Това трябва да оптимизираме. Една немалка част от раницата е точно формирана от учебните помагала и тетрадки“, допълни просветният министър.

По думите му в дългосрочен план ще направят училищата, които са самостоятелни в сгради, да бъдат на едносменен режим. „В други случаи, обаче са две училища в една сграда и там не е възможно и няма да стане само с намаляване на приема. Трябва да се търси реорганизация на училищната мрежа, включително и строеж на нови училища в най-големите градове. Строежът на училища е задължителен. И в София има квартали, които нямат училища“, увери още Красимир Вълчев.

Още по темата
Стряскащо! Министър Вълчев: Над 200 хиляди деца са извън училище
Часовник
07:39
"Има много деца, които са преждевременно отпаднали, такива които не са включени в предучилищна подготовка. Все още не можем да кажем колко деца са обхванати, но като обща информация е, че малко над...
Напиши коментар »
(1)
1
Чудят се за какво да дават пари, но не и за образование.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

- Докторе, нещо съм зле с очите. Не виждам добре надалеч.
Лекарят завел пациента до прозореца и му посочил слънцето:
- Това там виждаш ли го?
- Да, това е слънцето.
- А знаеш ли, че то е на 150 милиона километра? Ти колко надалеч искаш да виждаш?