Хит на пазара! В Благоевград са луднали по домашно сирене и кашкавал

Животът днес

Хит на пазара! В Благоевград са луднали по домашно сирене и кашкавал

215632
на 14.12.2014
Хит на пазара! В Благоевград са луднали по домашно сирене и кашкавал
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Домашно произведено сирене, кашкавал и масло са хит на пазара в Благоевград. Въпреки забраната им от Агенцията по безопасност на храните заради неясни условия на производство все повече хора ги купуват, информира ТВ7.

препоръчано

В сряда, когато е пазарният ден в Благоевград, производители чакат купувачи на импровизирани щандове с подредени буци сирене и кашкавал, опаковани в найлонови торбички.

Въпреки високата цена, на която се търгуват - между 8 и 13 лв. за килограм, клиентите купуват. Нито един от търговците и производителите тук не притежават сертификат за качество. Уверяват ни обаче, че продуктите са безопасни и са произведени по древни рецепти.

Вкусен и привлекателен на вид обаче кашкавалът може да се окаже опасен заради неясните условия на съхранение и липсата на контрол от експерти. Глобата за тези производители може да стигне до 3000 лв.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК