Хобитата, които намаляват стреса

Бомба

Хобитата, които намаляват стреса

17721
на 25.12.2017
Хобитата, които намаляват стреса
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Всекидневно сме подложени на стрес и напрежение, които се отразяват негативно върху нашето физическо и емоционално здраве. Най-добрият начин да се борите стреса е да имате хоби. Отдаването на някакво забавно хоби е чудесен начин да релаксираме, да преоткрием много от своите възможности и да се презаредим с положителна енергия. Дори 20 минути на ден, прекарани с любимо занимание, могат да оправят настроението ни. Всеки се справя със стреса по свой начин – някои тичат с километри в парка, други четат, трети садят цветя в градината.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Градинарство 

Природата е най-добрият лекар. Звуците около вас, миризмата, слънчевите лъчи, красотата на цветовете. Всичко това спомага да останете положително настроени, да намалите напрежението.

Според учени бактериите в почвата могат да помогнат за активирането на мозъчните клетки и за произвеждането на невротрансмитера серотонин, който действа като антидепресант. Затова отделяйте по-често внимание на домашните растения и градината. Освен, че ще освободите напрежението, ще поддържате чудесен външен вид на дома и градината, а по-работливите могат да си отгледат собствени зеленчуци и плодове.

Фотография 

Фотографията е творческо и забавно хоби, което не само ще намали стреса и напрежението, но ще ви направи по-продуктивни и креативни. Поглеждайки през обектива, вие като един истински фотограф ще видите света през вашата призма. Все повече хора са се запалили по фотографското изкуство. Освен, че ще запълвате времето си приятно, ще имате винаги много и красиви фотоси от всичките си пътувания. Ако сте наистина добър, това хоби може да ви предостави и възможност за печелене на пари. 

Туризъм 

Ако живеете близо до планина, няма нужда да се чудите какво да правите в свободното си време – вземайте раницата и тръгнете на поход, най-добре с приятели. Така ще съчетаете разходка, пикник, раздумка, пътуване, фотография на пейзажите по пътя, наслаждаване на чудесни гледки и спорт.

Спорт 

Не само, че ще имате хоби за свободното време, но то ще ви направи по-здрави, по-слаби и по-красиви. Най-популярни са плуването, футболът, фитнесът и бягането в парка. Тренировките доказано подобряват настроението! 

Танци

Танците са друга форма на изкуство, чрез което може да подобрите вашите двигателни умения, но и да изразите емоциите си. При тях оживява не само тялото, но и духа и ума. Посещавайте два пъти седмично клас по танци, за да намалите ежедневния стрес.

Йога 

Слагаме йогата отделно от спорта, защото тя е повече от тренировка. Това е цяло учение за живота, което обещава да ви направи по-здрави и по-красиви. 

Книги 

Каквито и нови забавления да измисля човечеството, нищо не може да замени удоволствието от ден, прекаран с добра книга. 

Музика 

Музиката е едно от най-древните удоволствия за човека. Не е нужно да се ограничите само със слушане – може само да вземате уроци по някой инструмент и да се упражнявате. Само внимавайте, докато освобождавате вашия стрес, да не създавате такъв за съседите си!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК