БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Хората, гледали видеото с акушерката: Шокиращо е! Психолог: Не може да не е имало индикации за поведението й

Само в ПИК
Хората, гледали видеото с акушерката: Шокиращо е! Психолог: Не може да не е имало индикации за поведението й
Автор: ПИК
Дата
Дата
31085
Коментари
11
Хората, гледали видеото с акушерката: Шокиращо е! Психолог: Не може да не е имало индикации за поведението й

40-годишна акушерка с безупречно професионално досие е ударила многократно 4-дневно бебе в родилното отделение в софийската частна болница „Софиямед”. Това го доказва и видеозапис. Хора, които са го гледали, разказват, че е шокиращ.

Жестоката сцена се разиграва в отделението по неонатология. Всички си задават въпроса какво е накарало акушерката да прояви тази агресия. В същото време майки, които са били израждани от нея, пишат по форумите, че това не може да бъде истина. Описват я като професионалист и добра жена. Колегите й казват същото и я наричат „златна жена” и жена, която прави път и на мравката.

"До този момент в работата си акушерката по никакъв начин не е индикирала промяна в своето поведение, което би могло да подскаже извършването на подобна жестокост. До този момент тя е показвала висок професионализъм и всеотдайност в работата си”, заяви пред "Здравей, България” Ангелина Римпова, мениджър „Връзки с обществеността” в болницата.

 Тя не пожела да коментира защо акушерката е карала две смени една след друга, както стана известно по-рано.

"Някак си не мога да допусна, че в поведението й не е имало някакви индикации, че нещо се случва с нея. Вероятно е имало такива, вероятно в последно време е станала по-сприхава. Струва ми се нереалистично просто изведнъж това да се случи”, на мнение е криминалният психолог Тодор Тодоров. 

"Случилото се е извън рамките на всякаква човещина и няма логично обяснение. Това е изключително натоварващ и отговорен труд. Регламентираното работно време е 12 часа дневно дежурство, следва нощно дежурство. Между дневното и нощното има почивка 12 часа. След това имат два почивни дни. Извън това работно време, това е нечовешко използване на човешкия труд”, обясни д-р Валентина Григорова, зам.-директор медицински дейности в Първа АГ болница „Св. София”.

В момента малката Никол е в стабилно състояние. Неонатолозите в болницата, в която бебето е преместено, са успели да овладеят мозъчния оток бързо. Странното е, че по тялото на бебето не е имало видими следи за помой, обясняват лекарите.  

 "Записът съдържа шокиращи кадри. Направила е опит да го задуши с ръце, притискайки гърлото му. Това е особена жестокост към бебето. Към настоящия момент обвиняемата се е възползвала от правото си да не дава обяснения, но разследването ще установи какви са били мотивите й. Назначена е психологично-психиатрична експертиза, предполагам, че ще имаме заключение в скоро време и ще установим какво е състоянието й”, обясни говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. 

 

Още по темата
Акушерката, пребила бебето, остава в ареста
Часовник
07:59
Акушерката, която преби жестоко новородено бебе, остава в ареста. Мярката й за неотклонение ще бъде гледана утре, съобщава Нова телевизия. По информация на болницата, в която беше преместено...
Напиши коментар »
(11)
1
Защо нищо не се споменава за майката?
2
Житейски проблеми, постоянен стрес и преумора до това водят. В един момент или тялото, или психиката рухват.
3
Къде са родителите на бебето?.Защо майката не е била в родилното? На колко време медицинските специалисти минават през контролни прегледи - вкл. психо преглед? Възможно ли е да има ужасаваща сделка между "майката" и акушерката? Кой е изнесъл информацията? Защо е уволнена акушерката без да е сигурно ,че е виновна. Защо работатата е прикрита няколко дни Работата силно миришеща на нагласен сценарий и ефтина журналистическа сензация.
4
Абе много е съмнителна тази история
5
10x!!!
6
България е една голяма лудница ,хората живеят в безпътица и безнадежност и беднотия всеки е виждал по улиците колко хора си говорят сами и шофорите виждат нервите на другите им колеги.Народа го ограбват методично с банки,наркотици,рушвети,огромни данъци и такси с комарджиийски игри на всяка лафка,положен труд без заплащане и в същото време няма органи които да защитят обикновенния човек,а все повече се граби ,все повече беззаконие и фрапиращо богатеещи хора на ръководни длъжности и смехотворни опити за реформи само стакувото да не се пипа и кражбата да продължава вечно днес герб,утре бсп дпс и др а народа нищо не може да направи защото всички избори за фалшиви.При това положение как няма човек да превърти жалко е ,че е пострадало новородено дете.Всички партийни хрантутници които гледат народа от върха Олимп трябва да се замислят.
7
Дано не ни пускат видеото. Надявам се , че ще се разследва много сериозно всичко
8
Майка не е способна на подобно насилие, освен ако не иска да спаси своето дете...явно става въпрос за пари и гнусна поръчка!
9
Много синтетични наркотици при приемане се получават халекционаций и се привиждат ужасни неща и взимащия ги реагира неадекватно,дано тва престъпление при разследването да не се притупа или резултата да бъде сатеричен както много други.
10
Без съмнение, поведението на акушерката е неприемливо, непростимо!!! Но, трябва да се запитаме, дали няма някакви причини, обективни или не, за поведението й? Защото сутринта, чух че е била на 36-часово дежурство! Едно е дали е било доброволно поето от нея, но съвсем друго ако й е било наложено от управата на болницата! Да се види, дали някои от Администрацията не са решили, че няма никакъв проблем в едно такова продължително дежурство!
11
След толкова много часове всеки може да превърти. Началниците и също са отговорни за нейното поведение, преумората може да е докарала жената до тази нечовешка агресия! Къде е инспекцията по труда?? Къде е държавата?? Трагедия..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Франкове, госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!