Вход
София
Времето в София 18 o C

Хрантутим 800 хил. чиновници, как да има пари за пенсии

Хрантутим 800 хил. чиновници, как да има пари за пенсии

на 28.07.2017
1532
31
Хрантутим 800 хил. чиновници, как да има пари за пенсии
Автор: ПИК
28.07.2017
31
1532

769,100 човечета са на държавната трапеза и бъркат в кацата с меда, наречена „Бюджет“, т.е. от нашите пари, събрани от данъци и такси, които ежегодно се увеличават. Ако си направите труда да попитате чичко Гугъл, ще се натъжите и може да се появят сълзи в очите, сравнявайки вашето финансово състояние с това на тези държавни чиновници, някои от които получават завидни заплати, без да знаят какво работят. Имаме ДА (държавна агенция) „Морска администрация“ със 120 чиновници. По времето на Тато са били 12 служители. Национална Океанографска комисия, за защита от дискриминация и още 250 такива. Как ще останат пари за повишение на пенсиите и заплатите?

Като се имат  предвид и кражбите за милиарди, мислете му кога ще заживеем малко по-добре, може би след години, ама друг път. Но тези близо милион чиновници на едно население колкото един квартал на Истанбул или Москва гласуват заедно с фамилиите си както трябва, да не  загубят благинките, осигурени им от управниците, които се готвят да закрият една стара и велика страна. Какво пречи, вместо 29 области с администрация, да се обособят 5-6 такива, както е било преди Девети септември 1944 г.? Три в Северна и 3 в Южна България. Направих предложение пред МС и знаете ли какво ми отговориха? Много е трудно, защото трябва да се промени Законът за териториалното устройство. Значи няма политическа, административна и икономическа воля! Може би управленски опит и акъл. Най-трудно се печели власт и още по-трудно се дава… Както казваше един кадърен комик: „Кръв повръщам, пари и власт не връщам“. Та ние, братя българи, сме обречени да бъдем свидетели и участници в миманса на една класическа трагедия за един търпелив народ.

 

 

Инж. Д. Павлов, Плевен

Още интересни мнения и коментари вижте само на Retro.bg!

Сподели:
свързани новини
Метла за оядените хрантутници в Брюксел Метла за оядените хрантутници в Брюксел
Ако у нас се проведе референдум дали да останем в ЕС, 61%...
на 13.12.2016
Пенсионерите не са хрантутници Пенсионерите не са хрантутници
Управителят на Националния осигурителен институт Бисер...
на 03.04.2017
Депутатите хрантутници пак ще си вдигат заплатите  Депутатите хрантутници пак ще си вдигат заплатите
Хрантутените от народа депутати пак ще вземат от три...
на 05.05.2017
Напиши коментар »
(31)
1
240 дупетати...покрай тях се домъкнаха лели, кадели, чичовци и сваковци и други знайни и незнайни роднини. Наместиха се на синекурни длъжности.....а ние Софиянци, да лапаме мухите....Жалка картинка
2
Проблема ,не ,е, толкова в чиновниците ,а ,в ,многото огромни кражби и разсипия на дълготрайни материални активи - заводи и предприятия.
3
Стига сте подсмърчали за отминали времена .Не може да сравнявате т.н.Татово време със сега.,както и Татовото време с предишното .Всяко време си има своите особенности.Не администрацията е виновна за липсата на по-високи пенсии и заплати ,а укриването на доходи и печалби като КРИБ и другите подобни асоциации на капитала ,които ако може да не плащат на своите работници.При тъй нареченото татово време всяко предприятие е било държавно и се е слядяло за печалби разходи и др. от финансовия контрол и затова хазната се е пълнела /не винаги /
4
Сещате се,защо и през чие гласуване, Боко има трети мандат,нали? Половината да гласуват за него,са 400 хиляди! Да не пропуснем и другият факт.От тези 400 хиляди, всичките имат съпруга/ съпруг.Плюс деца,който евентуално са на възраст с правото на избор.Е, сещайте се,защо Цвъки и оня,Марковия внук непрекъснато декларират: Няма кой да ни бие на избори. Иначе си псувайте до припадък, по Фейса,пик или блиц.Боли ги Гуио!
5
800 000 х 600 лева( средно)= на страшно много.Ежемесечно! Прост,по-прост, най -прост! Българин! Смазваща рекапитулация,при реално работещи максимум милион и половина, извън тези 800 хиляди.
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
В ерата на цифровизацията и безжичните връки е абсолютно възможно да има и една област...България ! Сървъра ще е в Анкара, а шалтера в Москва. Българи няма да има, с изключение 3000 полуидиота в ДАНС и една червена бабичка, едновременно агент на службите и член на ОПГ.
9
Да започнем от дебелогъзците, т.е. депутатите. Те с какво допринасят? Само лапат, прибират и серат
10
Инжинерче, а ти колко рубли получаваш, за да пръскаш фалшиви новини?
11
„Като ти кацнат от всяко село по 12 души общински съветници с кметовете барабар, като събереш ЧИНОВНИЦИТЕ и писарите, постави по краищата жандарми..., направи някоя шашарма, наблъскай в кутиите няколко снопа бюлетини и ето ти тебе магарето народен представител, ха- ха- ха!” - "Бай Ганьо прави избори"- Алеко Константинов
12
Ето това са данните за държавната администрация § В централната администрация работят 95 623 служители, от тях над 51 000 са заети в министерствата и администрацията на Министерския съвет, 2631 в държавни агенции, 499 в държавни комисии и близо 16 000 в изпълнителни агенции. Още 24 046 работят в административни структури, които имат връзка с работата на правителството. И се замислете малко от тия 95 хиляди 50 хиляди са полицай и пожарникари, няколко хиляди са в горски и тям подобни. Териториалната администрация у нас наброява 40 842 служители. От тях 33 117 са на работа в общините, а 1109 в областните администрации. Още 6616 чиновници работят в специализирани териториални администрации.
13
Аре стига с тия пенсии бре! Неграмотна тъкачка с 4-то отделение, пенсия ще ми взема?! Що?! Тъпа е, неграмотна е, съответно е създала поколение "по вид и подобие". Да мре генетичния отпадък!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
това е електоратьт на герб ако не са дьрж и общ служители герб са загинали
16
Чиновниците не могат да бъдат по-малко, защото системата няма да е ефективна. Малък чиновнически апарат се прави с интелигентни хора. Каквито няма.
17
Инж. Фъшкиев, я кажи тебе колко години те хрантутихме с данъците си, а п*тьо ?
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Да ви запитам просто от любопитство, ако дойдат други на власт, например Сланинова (Пази Боже!), колко смятате, че ще са чиновниците? И ще бачкат ей така, на ползу роду, без заплата! Срещал съм и много кадърни и експедитивни чиновници, които си знаят работата, но има и много мъртви душ, и които повече объркват нещата, отколкото да решат даден въпрос. Ей тези са проблем...
20
са 800,000 гласа за ГЕРБ ! Иначе ще ги лае Мурджо.
21
Ima i za ci-ga-ni-te, pak toloz na broj.
22
topws73h5z male enhancement pills at walmart male enhancement <a href="http://bestmalesenhancementpills.com"> male enhancement</a> <a href="http://bestmalesenhancementpills.com"> king size male enhancement</a> male enhancement pill
23
Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i need a best, some premium omega 3 fish oil. I've found this carlson omega 3 . What do you think about this Carlson brand?
24
toptv08v7b red pill male enhancement natural male enhancement before and after <a href="http://bestmalesenhancementpills.com"> male enhancement products</a> http://bestmalesenhancementpills.com-male enhancement pictures male enhancement pill
25
Инвестиции для начинающих для получения профита в 2017 году ШИКАРНЫЙ СТАРТ! HTFX.ONLine ПЛАТИТ! https://prnt.sc/fyyb7q https://prnt.sc/fw4apx https://prnt.sc/fxq4en Своим рефералам дарю БОНУС! БОНУС - 10% от депозита сразу в руки! СТРАХОВКА! 200-500-7000$ Ссылка на регистрацию: https://htfx.online/?ref=Oleg Подробные презентации и отзывы реальных клиентов https://www.youtube.com/watch?v=VbeuSemf3B8 https://www.youtube.com/watch?v=P4EmhG_y34s https://www.youtube.com/watch?v=73VA3yRBbp8 Платежные системы: PAYEER, PerfectMoney и AdvCash Подробности по скайпу: cheburashka411 Инвестировать деньги в форекс онлайн стратегия для получения прибыли в 2017 году
26
Освен държавната администрация забравяте к.рвите и джурналята. И те са твърдо за герберастиите!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Day ago i got some shocking info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this omega 3 info , and now i want to purchase it with best price. Any idea?
29
Когато става въпрос за чиновници, нека се има предвид, че държавата ми плаща 100 % осигуровки и не ми облага заплатата, защото съм ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ, назначен по Закона за държавния служител. Пък и клас прослужено време ми плаща. Останалите чиновници-бурмички в държавната администрация са назначени по Кодекса на труда, работят и чинно си плащат осигуровките, както и всички данъци върху заплатата, която е много различна от моята. Така от 600 лв. заплата за 8 часа труд, получават чисто 400. Пък аз си прибирам чисто двете хиляди лева заплата. Може да е несправедливо, но мен ме устройва. Държавен служител съм, защото съм началник и от мен се иска само да мога да се подписвам. Не е задължително да мога да чета и пиша. Пази, Боже, пък и да работя на компютър! Това са задължения на бурмичките, които движат държавната машина.
30
Ти си абсолютен неграмотник и некадърник и не си държавен служител. Вярно е, че осигуровките са за сметка на бюджета, но още по-вярно е, че при преминаване към статут на държавен служител, заплатите се намаляват с размера на осигуровките. По тоя начин се прецакват държавните служители, защото всички обезщетения се изчисляват от по-нисък доход. Необлагаема заплата за държавни служители НЯМА въобще, НЯМА и клас за прослужено време. Изключение има за магистрати, депутати и май за полицаи и военни. А че си глупав, глупав си !
31
От бюджета се плаща не само на държавните служители,но и на общински,областни,служители,полиция,военни,мед.работници в нещастните здравни заведения,учители,които в някои райони са повече от учениците и т.н.Искахме частна инициатива и предприемачество,а 70% от трудоспособното население днес е на хранилката на една незначителна част,която реално произвежда реален продукт.Замислете се!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

- Имате ли книги за садомазохизма?
- Разбира се.
- Хвърлете ми една в лицето!

няма нови новини
Днес: 356
hot
най-четени новини в момента
сега
2102
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! АБВ подкрепя кабинета "Борисов" за рестарта на АЕЦ "Белене". Психодесните с провокации на митинга за Втора атомна (ОБНОВЕНА)
x
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ! Избягвайте тези храни, ако искате да спите по-добре
x