Христо Смоленов: Либералната демокрация боксува по отношение на сигурността

Само в ПИК
Христо Смоленов: Либералната демокрация боксува по отношение на сигурността
Автор: ПИК
Дата
Дата
1334
Коментари
2
Христо Смоленов: Либералната демокрация боксува по отношение на сигурността

Развитието на заболяването тероризъм изпреварва темповете на формиране на антитела в организма на западните общества,  каза експертът по антитероризъм и национална сигурност Христо Смоленов, цитиран от "Фокус".

„Бих казал, че самият процес на разследване на такива престъпления е досадно дълъг и ако трябва да бъде осъществен по правилата на изкуството и по законите на това, което наричаме либерална демокрация, този процес няма да свърши достатъчно скоро преди да се е разразил новият бум от терористични нападения“, обясни Смоленов и допълни, че получава се така, че темпът, с който се развива заболяването наречено тероризъм изпреварва темповете на формиране на съответните антитела в организма на западните общества. „Те боксуват откъм капацитета на своята съдебна власт да разследва и да въздаде съответната справедливост. Очевидно форматът, в който се разгръща търсенето на справедливост в тези общества е предвиден за друг тип предизвикателства и противници. Бих казал и това е една оценка на човек, който с горчивина констатира този факт – либералната демокрация боксува по отношение на сигурността. Тя не може да осигури на гражданите си тази степен на защита, която заслужават“, добави той. Христо Смоленов заяви, че затова либералната демокрация фокусира усилията си върху защита на своите висши кадри, висшия ешелон бюрократи, общо взето те стават все по-трудно достижими.

„За тях се грижат съответни служби, частни агенции, детективски или охранителни компании. На терористите се предоставя волно или неволно избора да търсят меките цели, незащитените граждани и да осъществяват терористичните си удари по най-простия възможен начин с нож или автомобил, или не дай Боже това, което вече получиха като инструкция от разпадащата се териториална структура на ИДИЛ – да атакуват хранителните продукти, тоест да водят тотална война срещу западното общество“, коментира още той. По думите му тоталната война е вече в ход и това, че тя използва на пръв поглед импровизирани средства като откраднат автомобил или хладно оръжие не означава, че степента на опасност е намаляла, напротив тя се е приближила до нас, до обикновените хора. „Отдалечила се е от високопоставените, партократични среди или политически представители на властта, но се доближила до реалните граждани, до обикновените и незащитени от друго освен наивната си вяра, че някой бди в тяхна полза. Това е голямата драма, това е голямото падение на системата за сигурност, в която ние така или иначе сме вписани. Не се направи необходимото, въпреки многократните апели от страна на професионалисти от различни институции и различни държави, от Европа за създава не на Общоевропейска агенция за противодействие на терора и на радикализацията. Терорът е само проява на една остра фаза от развитието на болестта, която се нарича радикализация“, каза още Христо Смоленов.

Още по темата
Христо Смоленов: Профилът на атентаторите се изменя от самоубийци към платени полупрофесионални престъпници
Часовник
15:07
Профилът на атентаторите се изменя от самоубийствен акт към платени полупрофесионални престъпници. Това каза в седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио...
Напиши коментар »
(2)
1
Фамилията е Смолянов - доносник на ДС,
2
И ти ли изпълзя БЕееее ...... червен боклук ПРОДАЖЕН ........ОТВРАТ !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Мъже, помнете! Жената трябва да има пълен гардероб с дрехи, за да не може да се помести там любовник...