Цачева обеща до края на годината да има антикорупционен закон

Само в ПИК
Цачева обеща до края на годината да има антикорупционен закон
Автор: ПИК
Дата
Дата
2992
Коментари
11
Цачева обеща до края на годината да има антикорупционен закон

До края на тази година България ще има антикорупционен закон, каза днес във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева. Според нея по темата със закона се прави опит за противопоставяне на институциите, което не работи в интерес на държавността.

Финалното обсъждане на проектозакона ще бъде на 1 септември от 11 часа в Народното събрание, каза Цачева. По думите й на тази среща са поканени всички парламентарни групи. След това проектът ще бъде поставен за междуведомствено съгласуване и внесен в МС.

„Категорично отхвърлям внушенията, които се правят в общественото пространство, че това е законопроект, който предполага механичен сбор от сега действащи структури за противодействие на корупционни практики”, каза министърът. По думите й единният орган, който ще бъде създаден, е изцяло нов.

Проектозаконът дава отговор и на въпроса какво се случва с имуществото, на тези които са се обогатили по незаконен път, допълни Цачева. По думите й то ще бъде отнемано, като 30 на сто ще отива за социални нужди. Цачева допълни, че новият закон ще разшири кръга на хората, които са длъжни да декларират конфликт на интереси, когато са на властови позиции, както и да подават годишна имуществена декларация.

Още по темата
Цецка Цачева: Новият антикорупционен проектозакон ще бъде представен за публично обсъждане след седмица
Часовник
14:01
Правосъдният министър Цецка Цачева! Новият антикорупционен проектозакон ще бъде представен за публично обсъждане след седмица. До края на месеца проектът за нов антикорупционен закон трябва да...
Напиши коментар »
(11)
1
ЗНАЧИ ....БОКО СУДЖУКА ...НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ ВЪРНЕ ...ОТКРАДНАТОТО
2
Чини ми се нещо отслабнала мамата на нацията.
3
КОЙ изяде суджука ? !
4
Значи от есента ще забраним корупцията. Това означава, че правителството ще се саморазпусне като един малък парламент - поради липса на далавера.
5
Мамо стига лъжи време е да те освободим от тежестите на поста,който заемаш заради Боко,не от качества
6
вярно ли е,че имало магнити за хладилник с лика на бб
7
Дали има някой, който да си мисли, че Цачева е способна да извърши съдебна рсформа ?
8
Бабо цецке бегай на село в северозапада
9
а бе бабе я ходи на село гледай си манджите и дъртините
10
Всичко, което преци на гепането на бай суджук е корупция
11
Цецка,ма Приличаш на пизда в главата... С увиснали джуки
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

- Деца, какъв урок имаме днес? - Математика, госпожо. - Диктувам задача: "Две млади интелигентни жени изпили една бутилка водка. Пита се в задачата за какъв хикс им е трябвало след това да пият и червено вино?"