Цветанов: Превенцията и информационните кампании възпитават по-добре шофьорите от наказанията

Политика

Цветанов: Превенцията и информационните кампании възпитават по-добре шофьорите от наказанията

4055
на 14.03.2019
Цветанов: Превенцията и информационните кампании възпитават по-добре шофьорите от наказанията
Автор:   ПИК

Винаги ще подкрепям такива каузи, защото съм убеден, че превенцията и информационните кампании възпитават и дават по-добрите възможности от наказателната политика. Това каза в Горна Оряховица председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията. Заедно с народния представител Клавдия Ганчева и горнооряховския кмет Добромир Добрев той присъства на концерт срещу агресията на пътя и в подкрепа на пострадали от ПТП семейства. Събитието под надслов „С разум за живот“, се организира от младежкото сдружение „G. O. Wake Up! Горна Оряховица, събуди се!“, като идеята е родена съвместно със СУ „Вичо Грънчаров“. На концерта присъстваха и заместник областните управители на Велико Търново, както и зам.-кметовете на старата столица Георги Камарашев и на железничарския град Николай Георгиев. 
Каузата за пътна безопасност събра в Горна Оряховица много популярни личности. На сцената се изявиха и малки таланти от Горна Оряховица. Събраните по време на благотворителната проява средства ще подкрепят семейства, чиито близки са станали жертва на пътно-транспортни произшествия, като сред загиналите са и хора, блъснати на пешеходна пътека. На концерта присъстваха представители на някои от почернените семейства. 
По време на събитието в Горна Оряховица бе представена и 3D визуализация на проекта за новия мултифункционален полигон за обучение на бъдещи шофьори, който ще предоставя и терен за практически занимания по пътна безопасност на ученици и младежи. На него ще има улици, кръстовища, пешеходни пътеки. Така в реална ситуация децата ще се учат как да пресичат безопасно, а курсистите ще упражняват умения преди кормуване в градска среда. По повод инициативата за изграждането на такова съоръжение председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов каза: „Благодарение на нашите законодателни промени вече нарушителят „инвестира“ в подобряването на тази инфраструктура и този образователен процес с информационни кампании. Вече 50 процента от глобите отиват в специалния фонд „Пътна безопасност” и точно с него се подкрепят подобни инициативи като на тези прекрасни младежи. Те ще получат подкрепа, за да може този проект да е първият реализиран със съдействието на Фонд „Пътна безопасност“. На този полигон деца и родители ще се учат и ще трупат опит и знания за това как да се държат на пътя и да реагират в ситуация“.
Цветан Цветанов дари за каузата и 1000 лева от свое име и от името на другите великотърновски народни представители от ГЕРБ Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева. По думите на Цветанов благодарение именно на такива кампании жертвите на пътя от над 1000 през 2009 година са намалели на 600 през 2011- 2012 година. „Днес се обръщам с огромно послание на първо място към родителите – нека да пазим нашите деца. Отговорността за това дали ключовете ще бъдат дадени на тийнейджъра, който току-що е взел шофьорската си книжка, е наша. Наша е отговорността дали той ще се качи в колата си след поредния купон под въздействието на алкохол. Много е важна ролята на семейството, за да изградим отговорност у децата“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ. 
Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев каза, че не можем да върнем загиналите, но всички трябва да полагаме усилия, за да намалим жертвите по пътищата. „Скоростта убива. Затова лозунгът „убий скоростта, спаси живот“ е много подходящ. Тази идея трябва да се реализира и в други градове”, каза Алекси Кесяков, който също присъства на събитието.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК