Цветан Василев загуби дела си във "Виктория"

ЧАС ПИК

Цветан Василев загуби дела си във "Виктория"

22992
на 07.11.2014
Цветан Василев загуби дела си във Виктория
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Цветан Василев загуби дела си в застрахователно дружество "Витория", пише OFFNews.bg.

препоръчано

Акциите, контролирани от него чрез "ТД Мел финанс" (близо 33%) бяха придобити от "Дженерали", които досега държаха 67 на сто и вече има пълен контрол над застрахователната компания.

На извънредно общо събрание, проведено на 3 септември, е бил променен уставът на компанията, с което броят на членовете на Надзорния съвет се намаляват от 4-ма на 3-ма и от състава му е изваден именно мажоритарният собственик на затворената КТБ Цветан Василев, показва протоколът от общото събрание.

Промяната е отразена в Търговския регистър на 9 септември 2014 г.

Сделката е регистрирана от Централния депозитар през октомври.

Изпълнителният директор на GPH - холдинга на Generali Лучано Чирина, който стана председател на Надзорния съвет на "Виктория", заяви:

"Придобиването на оставащата част от капитала на ЗАД "Виктория" е отражение на целта на Generali да има пълен контрол над важните бизнес единици в Централна и Източна Европа. А България е място със значителен потенциал за растеж. Ние сме изключително благодарни на предишния акционер, чиято подкрепа и ефективно взаимодействие е изиграла ключова роля за изграждане на успешен бизнес през годините. Чрез ЗАД "Виктория" и "Дженерали България" ние имаме два изключителни актива на този пазар. Заедно тези успешни компании имат пазарен дял близо 9%, което ги поставя на шесто място на Българския застрахователен пазар".

Основаната през 2002 г. ЗАД "Виктория" е сред 10-те най-големи застрахователни компании в България и пазарен дял от 4.8%.

В Централна и Източна Европа, Generali оперира чрез своя холдинг GPH в десет държави (Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Сърбия, Черна гора, Словения, Хърватия, Румъния и България). GPH е един от най-големите застрахователи в региона с общ премиен приход за 2013, в размер на 3.5 милиарда евро. Дженерали груп е сред най-големите застрахователи в световен мащаб с общ премиен приход за 2013 66 милиарда евро.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК