Цветелина Бориславова: Невъзможно е Бойко Борисов да има милиарди

ЧАС ПИК

Цветелина Бориславова: Невъзможно е Бойко Борисов да има милиарди

72088
на 06.04.2013
Цветелина Бориславова: Невъзможно е Бойко Борисов да има милиарди

Няма опасност български банки да фалират както в Кипър

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Най-богатата и влиятелна българка Цветелина Бориславова е на работна среща в Манила. Бившата приятелка на Бойко Борисов отговори на въпросите на ПИК за кризисната ситуация в Кипър и финансовата стегнация в България.

препоръчано

- Г-жо Бориславова, има ли опасност да фалират български банки, както в момента това се случва с тези в Кипър?

-  Банките в България са стабилни и изобщо няма база за сравнение на кипърската ситуация с българската. Нещата са съвсем, съвсем различни.

- Защо сте толкова категорична?

- Банковата система у нас няма нищо общо с тази в Кипър. От години наред Кипър е офшорна зона и от това живее. Друг е въпросът защо там е допуснато да се стигне до такава голяма дестабилизация. У нас формулата, по която работи банковата система, е съвсем друга и няма никаква опасност да се получи ситуцията, която в момента е в Кипър.

- Твърди се, че много български милионери държат парите си в кипърски офшорки. Знаете ли кои са тези наши сънародници?

- Съвсем не знам. Честно казано, тази тема ми е много далечна и не мога да кажа нищо. Нека нещо по тази тема да се разбере и тогава бих могла да коментирам. На този етап нямам какво да кажа по този въпрос.

- Според повечето политици от опозицията държавната хазна е празна. Смятате ли, че служебното правителство ще успее да се справи с тежките финансови проблеми в страната?

- Финансовият министър в служебното правителство Калин Христов е изключително добър експерт. Смятам, че можем да сме спокойни, че той ще съумее да запази финансовата стабилност и в същото време ще работи за развитие на икономиката. Смятам, че ще бъдат разплатени задълженията, които имаше държавата към частните фирми и ще се помогне на малкия и среден бизнес. Убедена съм, че това ще са напълно подходящи стъпки.

- По време на СРС-гейт бе споменато, че и вие сте била в списъка на незаконно подслушваните лица. По указание на главния прокурор Сотир Цацаров проверката по случая трябва да приключи до 12 април. Смятате ли, че проверката ще бъде извършена обективно?

- Силно се надявам, че проверката ще бъде извършена обективно. Крайно време е вече да има пълна прозрачност и хората на база на това да започнат да имат по-голямо доверие във всички държавни институции, защото само по този начин се гради и развива истинската демокрация. Силно се надявам, че тази проверка ще бъде направена по един напълно професионален начин.

- Вярно ли е, че по време на своето управление Бойко Борисов е натрупал няколко милиарда евро?

- По никакъв начин не мога да се намесвам и да коментирам подобно твърдение. За мен има много по-важни неща, за които хората трябва да мислят и да коментират. На мен ми се струва невероятно, невъзможно такова нещо. Нямам нищо конкретно предвид. Аз нямам никаква информация нито в едната, нито в другата посока. Но по принцип ми се струва невероятно такова нещо не само за Бойко Борисов, но и по отношение на предишните премиери на България. Излишно е да се губи време в коментирането на подобни твърдения. Има много по-важни неща, върху които можем да се концентрираме, за да си помогнем като българи, за да върви държавата ни напред, защото имаме такава възможност. Трябва да отдаваме времето и енергията си в правилната посока.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК