Цветозар Томов: Ще открием рекорден брой секции извън страната

ЧАС ПИК

Цветозар Томов: Ще открием рекорден брой секции извън страната

3941
на 05.09.2014
Цветозар Томов: Ще открием рекорден брой секции извън страната
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Вероятно ще открием рекорден брой секции извън страната на тези избори. Това заяви в предаването „Преди всички“ по БНР говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

препоръчано

Той очаква засилен интерес към участие в изборите от страна на българите в чужбина. ЦИК е взела още 2 решения за отказ за регистрация - на „Младежка толерантност“ и „Европейска алтернатива за развитие“, като наблюдатели на предстоящите избори, каза Томов и обясни:

„Когато Комисията не стига до мнозинство, в решението не се изписват мотиви. Просто има дебат в Комисията относно ситуацията с тези граждански сдружения, при които безспорно може да се установи, че се намират в тясна зависимост с политическа организация, участваща в изборите. Очевидно имаме проблем и проблемът е този дебат да породи едно общо становище на Комисията, около което тя да се обедини, за да може да вземе решение в такива случаи.

Проблемът е в това, че в тези случаи не можем да формираме мнозинство, мненията в Комисията се различават, поради което вземаме решение за отхвърляне. Възможно е да има и в бъдеще такива случаи“. Основният приоритет на ЦИК е да гарантира, доколкото е по силите на Комисията, провеждането на честни, справедливи и демократични избори, каза говорителят на ЦИК. Той добави: „Сега навлизаме в най-горещия етап на кампанията. Общо взето се знае кои ще бъдат нещата, които ще са в центъра на общественото внимание, жалбите, нарушенията на Изборния кодекс, организацията на работа на районните и секционните избирателни комисии, гласуването в чужбина“.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК