Цената на газа пада с 30 стотинки

Икономика

Цената на газа пада с 30 стотинки

6597
на 24.12.2014
Цената на газа пада с 30 стотинки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От Нова година до края на март "Булгаргаз" ще продава природния газ за 603,14 лв. за 1000 куб. м без акциз и ДДС, реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Цената е с 30 ст. по-ниска от сегашната (намаление с 0,0497%). От своя страна общественият доставчик поиска поскъпвате на газа с 2% - до 615,35 лв., с мотива, че ръстът трябва да покрие драстично забавените приходи от топлофикациите, съдебни разходи на дружеството и други надценки, пише "Стандарт". По принцип доставените цени на природния газ от Русия се определят по формула, която взема под внимание петрола и алтернативните горива, чиито цени на международните пазари падат стабилно от половин година. От "Булгаргаз" обаче коментират, че по-чувствително намаление на цената на петрола се наблюдава след септември, а формулата отчита цените на алтернативните горива за деветмесечен период преди срока на доставка.

препоръчано

Сред мотивите за поисканото 2-процентно увеличение "Булгаргаз" посочва и спада на местния добив, и курса на лева спрямо долара. От ДКЕВР обаче отказват да признаят мотива на компанията цената да се увеличи за покриване на недовзети приходи от предходни периоди.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК