ИЗБОРИ

ЦИК ще иска голяма промяна, свързана с Изборния кодекс

Само в ПИК
ЦИК ще иска голяма промяна, свързана с Изборния кодекс
Автор: ПИК
Дата
Дата
4307
Коментари
0
ЦИК ще иска голяма промяна, свързана с Изборния кодекс

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще предложи на законодателя промяна в Изборния кодекс относно подмяната на членове на секционни комисии. Това обяви говорителят на комисията Камелия Нейкова, цитирана от БНР. Тя е категорична, че подмяната трябва да е позволена само, когато самите лица не могат да присъстват поради обективна причина.

Не трябва да се допуска подмяна в такава степен. Припомняме, че в последния момент в някои изборни райони масово са оттегляни членове на секционни избирателни комисии.

Наложило се е да бъдат подменени. Камелия Нейкова потвърди тази информация и обясни, че законът не го забранява. По думите й в никакъв случай не може да се толерира подмяната в състава на секционните избирателни комисии непосредствено преди изборния ден. Това не влияе добре на изборния процес, защото се оказвало, че не малка част от обучените членове на СИК, не са участвали в изборния ден.

Около 114 са жалбите и сигналите за нарушения в края на изборния ден. По-голямата част от тях са свързани с предизборна агитация, а друга част - с нарушения на СИК-овете. Камелия Нейкова уточни, че не става въпрос за драстични нарушения на изборния процес. По думите й това са обичайни нарушения на секционните комисии в тяхната работа. Подмяната на секционните комисии води до такива нарушения.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

Учителка задава въпрос на ученик:
- Какво работи майка ти?
- Майка ми е консултант.
- Чудесно! А къде работи?
- Вкъщи - непрекъснато дава акъл на баща ми.