ИЗБОРИ

ЦИК ще иска голяма промяна, свързана с Изборния кодекс

Само в ПИК
ЦИК ще иска голяма промяна, свързана с Изборния кодекс
Автор: ПИК
Дата
Дата
4480
Коментари
0
ЦИК ще иска голяма промяна, свързана с Изборния кодекс

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще предложи на законодателя промяна в Изборния кодекс относно подмяната на членове на секционни комисии. Това обяви говорителят на комисията Камелия Нейкова, цитирана от БНР. Тя е категорична, че подмяната трябва да е позволена само, когато самите лица не могат да присъстват поради обективна причина.

Не трябва да се допуска подмяна в такава степен. Припомняме, че в последния момент в някои изборни райони масово са оттегляни членове на секционни избирателни комисии.

Наложило се е да бъдат подменени. Камелия Нейкова потвърди тази информация и обясни, че законът не го забранява. По думите й в никакъв случай не може да се толерира подмяната в състава на секционните избирателни комисии непосредствено преди изборния ден. Това не влияе добре на изборния процес, защото се оказвало, че не малка част от обучените членове на СИК, не са участвали в изборния ден.

Около 114 са жалбите и сигналите за нарушения в края на изборния ден. По-голямата част от тях са свързани с предизборна агитация, а друга част - с нарушения на СИК-овете. Камелия Нейкова уточни, че не става въпрос за драстични нарушения на изборния процес. По думите й това са обичайни нарушения на секционните комисии в тяхната работа. Подмяната на секционните комисии води до такива нарушения.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!