БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Циркови артисти гасиха горяща кола в Русе

Само в ПИК
Циркови артисти гасиха горяща кола в Русе
Автор: ПИК
Дата
Дата
3361
Коментари
0
Циркови артисти гасиха горяща кола в Русе

Цирковите артисти от цирк „Балкански“ угасиха сами запален автомобил в Русе. Инцидентът е станал тази сутрин около 8 часа на едно от най-оживените кръстовища в кв.“Дружба 3“, съобщава БГНЕС.

За щастие няма пострадали хора. В лекия автомобил „Форд Фокус“ са пътували собственичката и 74-годишната й майка, която е отивала на лекар. При пускане на отоплението в колата тя е започнала да пуши. Шофьорката е отбила встрани и докато излезе с майка си, колата е била обхваната от пламъци. Само един шофьор се е опитал да помогне, но без резултат. На помощ са се притекли обаче артистите от цирк „Балкански“, които са били от другата страна на кръстовището. Те са прибирали оборудването си, когато са видели пламъците. Артистите са отишли със собствената си пожарна, за да угасят колата. Те разказват, че е имало огромно задръстване и никой не е дал път на полицията и пожарната, за да могат да пристигнат навреме на мястото на инцидента. Колата е изгоряла напълно, но пострадали няма. За щастие тя е била дизелова, а не с газова уредба.

„Видях, че кола гори, запалихме пожарната и след не повече 3 минути вдигане въздух на машината, се отзовахме на мястото. В първия момент собствениците ги нямаше - много пушек, много пламък, аз се бях притесних да няма човек вътре и да не е излязъл и влязохме, даже още не си бяхме облекли екипировката. Влязохме направо в пламъка вътре. Исках да разбера колко гориво има, има ли газова уредба, но жените от колата бяха избягали на 50 метра. Видяхме, че няма никой на седалката, разбрахме, че няма газова инсталация, и вече по-смело започнахме да работим“, разказва Николай Балкански от цирка. 

Той сподели още, че русенската полиция и пожарна са закъснели, защото никой не им е правил път. В гасенето на пожара са се включили четири момчета от цирка, а останалите са дошли, за да спрат движението. „Имаше и такива шофьори, които не са научени, не са били на курс, че ако гори превозно средство, не се минава покрай него. Та трябваше да отцепим района от едната посока и от другата и да затворим това крило на светофара, накъдето тръгва потокът. И рейсове минаваха, това е още по-плашещото - че ние гасим, а рейс иска да мине покрай нас, и тролей“, каза още Николай Балкански. Той сподели, че това е четвъртият пожар, който се е наложило да гасят с тяхната пожарна. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

През средните векове е нямало разводи… Писне ти от жената - пишеш писмо до Инквизицията, че е вещица, и толкоз.