СПОРТЪТ ДНЕС

Чад льо Кло ще строи 50-метров басейн в Южна Африка

Само в ПИК
Чад льо Кло ще строи 50-метров басейн в Южна Африка
Автор: ПИК
Дата
Дата
1102
Коментари
0
Чад льо Кло ще строи 50-метров басейн в Южна Африка

Той има олимпийска и световни титли, притежател е и на световен рекорд в бътерфлая. Името му е Чад льо Кло и едва ли има човек по света, който да следи плуването и да не е чувал за него. В родината си Южна Африка той е суперзвезда и голям любимец. В същото време обаче остава здраво стъпил на земята и винаги има желание да помага на сънародниците си, особено на подрастващите. 

След всичко казано по-горе никак не е случайно, че Льо Кло взе решение да построи басейн в сърцето на Кейптаун с надеждата, че ще вдъхнови новата генерация да преследва олимпийски отличия за Република Южна Африка. Плановете на Льо Кло са басейнът да е 50-метров, за да може един ден да приеме старт от Световните серии на FINA. 

 

“В момента се надяваме, че ще получим отговор дали ще можем да направим басейн. Имаме малък парцел в града и той е в центъра. Вече имаме треньори, сега остава да намерим спонсори”, сподели олимпийският шампион от Лонодн 2012, цитиран от Спортал.

 

Още по темата
Сингапурец спря звездното трио Фелпс, Льо Кло, Чех на 100  метра бътерфлай
Часовник
04:43
Победната серия на Майкъл Фелпс на Олимпийските игри в Рио де Жанейро беше прекъсната в последната му индивидуална дисциплина на форум под петте преплетени кръга. Господството на американеца на 100...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

По време на война. Капитан се изправя пред войниците точно преди решаващата
битка, за да им вдъхне кураж.
– Ето там – казал той и посочил към фронта – е врагът! А врагът се опитваше да
направи нещастен живота на всички ви! Врагът се опитваше да ви убие ден след
ден през цялата тази дълга война!
Един редник изскочил от окопа и извикал:
– Господи! Знаех си, че готвачът не е от нашите!