СВЕТЪТ ДНЕС

ЧАРЛЗ, НЕ СЕ НАДЯВАЙ! Кралица Елизабет ще управлява до края на дните си

Само в ПИК
ЧАРЛЗ, НЕ СЕ НАДЯВАЙ! Кралица Елизабет ще управлява до края на дните си
Автор: ПИК
Дата
Дата
5210
Коментари
0
ЧАРЛЗ, НЕ СЕ НАДЯВАЙ! Кралица Елизабет ще управлява до края на дните си

Близки до британската кралица Елизабет Втора заявяват, че нейно величество няма намерение да се отказва от престола и да предава властта на короната на наследника принц Чарлз, съобщава "Сънди Таймс". Според източниците на изданието, докато кралицата е здрава и способна да изпълнява задълженията си, всички разговори за регентство нямат никакво основание. Те дори напомнят речта на Елизабет, произнесена на нейната 21-ва годишнина. Още тогава принцесата се заклева, че целият й живот ще бъде посветен на служене на народа.

На 13 август източник от кралското семейство съобщи на "Мирър", че кралица Елизабет Втора смята след четири години да се оттегли от престола в полза на първородния си син принц Чарлз. По информация на изданието, подготовката на документите за предаването на трона вече е започнала.

Елизабет Втора е обявена за кралица през 1952 г. През септември 2015 г. тя става най-дълго управляващия монарх във Великобритания с 23 226 дни на престола. През 2016 г. след кончината на 89-годишния крал на Тайланд Пхумипон Адулядет, Елизабет Втора става най-възрастният монарх в света. 

Превод: ПИК 

Още по темата
АНТИ "БРЕКЗИТ"! Елизабет II с шапка символ на ЕС, короната й стои до трона
Часовник
12:26
Kралица Елизабет II предизвика публичното внимание с избора си на облекло на 21 юни. Тогава тя се появи в британския парламент, за да изнесе годишната си реч със син костюм и шапка с цветя с жълти...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

- Когато жена ми звъни, винаги й казвам, че ми пада батерията!
- И защо?
- Така разбирам най-същественото...