Челният сблъсък Божидар Димитров - Неделковски се провали! Ето защо

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Челният сблъсък Божидар Димитров - Неделковски се провали! Ето защо

12945
на 09.03.2017
Челният сблъсък Божидар Димитров - Неделковски се провали! Ето защо
Автор:   ПИК

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров няма да участва в предаването на Миленко Неделковски. Това заяви самият професор в писмо до медиите. В него той пояснява, че е пирел всички условия на македонеца, но бил предупреден, че след като предаването ще бъде на запис има голяма вероятност от това предаването да бъде манипулирано, както и да бъде проворикан от "патриотично" настроени македонски младежи. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Ето и становищено на проф. Димитров:

ТВ предаването с Божидар Димитров в Македония няма да се състои На 27 януари 2017 г. бях поканен от скандалния македонски журналист Миленко Неделковски, известен с това, че строши с чук плочата на връх Каймакчалан, издигната в памет на загиналите там български воини през Първата световна война, за дискусия в негово двучасово телевизионно предаване с участници от Сърбия и Македония.

Съгласих се при едно условие – предаването да бъде пряко. През 2010 г. патих от един македонски лайномет от друга скопска телевизия, съгласявайки се да дам интервю на запис. Миленко Неделковски се съгласи и дори героично заяви, че ще поеме глобите, които щели да му наложат, затова че ще се говори на чуждестранни езици – това било забранено от македонското законодателство.

Съгласих се и с всички участници, които предложи Миленко – проф. д-р Миле Биелаец, директор на Института по военна история в Белград и негов сътрудник, проф.д-р Александър Стойчев, директор на Военния музей на Македония и дори със Стефан Влахов-Мицов – едно българче от Габрово, избрало професията „македонец”.

Предаването трябваше да се състои на 10 март 2017 г.в 22 часа в Скопие. Тази сутрин получих съобщение от Неделковски, където безапелационно ми заяви, че предаването ще бъде на запис. Първоначално се съгласих и на това, но получих много обаждания от приятели от Македония, които ме съветваха да не отивам. Те ме предупредиха, че освен голямата възможност предаването да бъде манипулирано, мога да бъда провокиран и с действия от „патриотично” настроени македонски младежи.

Заради това днес отказах участие в предаването. Извинявам се на всички зрители в Македония, които са очаквали да ме видят, както и на колегите от Белград и Скопие. Ще се опитам да уредя в моето предаване в ТВ+ същата дискусия, като ги поканя изцяло на мои разноски. Прилагам част от разменената кореспонденция, свидетелстваща за верността на гореизложеното.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК