Черната прокоба на 2013 г. ни отне Мария Желева, Тодор Колев, Алис Крайчева, Чочо, Лилов, Мутафчийски… Отива си една от най-черните години!

Само в ПИК
Черната прокоба на 2013 г. ни отне Мария Желева, Тодор Колев, Алис Крайчева, Чочо, Лилов, Мутафчийски… Отива си една от най-черните години!
Автор: ПИК
Дата
Дата
16224
Коментари
3
Черната прокоба на 2013 г. ни отне Мария Желева, Тодор Колев, Алис Крайчева, Чочо, Лилов, Мутафчийски… Отива си една от най-черните години!

Черната прокоба на 2013 г. затри десетки велики българи - културни дейци, политици, общественици, хора с доказан принос в историята на България.

Мрачната статистика сочи, че това са едни от най-тежките 12 месеца в летописа на държавата ни откъм обезлюдяване.

Обратното броене на фаталната статистика започва от днес, когато наведнъж си отидоха бившата президентша Мария Желева /след двумесечна битка с рака на белите дробове/ и бившият земеделски министър при Жан Виденов - Васил Чичибаба.

Голяма загуба за родната политика бе и отлитането в по-добрия свят на легендарния Александър Лилов, един от дисидентите по време на Живково управление. Напусна ни и бившият външен министър в кабинета на СДС и идеолог на царската партия Стаян Ганев. И Лилов, и Стоян Ганев загубиха битката с чумата на човечеството - онкологичните заболявания.

Рак покоси през февруари и българския Чарли Чаплин - знаменития Тодор Колев. Хиляди се простиха с комедианта във фоайето на Народния театър. Знаменателна бе и траурната церемония на друг голям актьор - Чочо Попйорданов. Той си отиде повече от нелепо - след падане близо до гроба на майка си в Бояна.

Театърът загуби и Жана Стоянович, лелята на културния ни министър, Иван Григоров, най-възрастната ни играеща актриса Саша Филипова /която издъхна днес, заедно с Мария Желева/, съпругата на Николай Бинев - Домна Ганева...

Свидни жертви даде и музиката в лицето на големия композитор Найден Андреев и легендата на "Щурците" Пепци Гюзелев, повален от дългогодишна битка с рака на мозъка.

От рака си отиде и тв явлението Алис Крайчева, както и кинорежисьорът - класик Рангел Вълчанов. Киното ни загуби и майсторката на детските сериали Иванка Гръбчева.

 

Напиши коментар »
(3)
1
Пз4е: http://www.youtube.com/watch?v=Afs9pLZKLz0
2
Годините ще стават все по-черни! Защото нацията необратимо застарява и си отива!
3
ПРез 2013 година си отиде народната певица Кремена Станчева- солистка на "Мистерията на българските гласове, носителка на наградата "Грами", пяла в най-голбемите концертни зали на Европа и Америка.Но...в България за фолклор и традиции не се пише....
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

- От какво се оплаквате? - пита лекарят. - Боли ме жлъчката. - Съблечете се, моля. - Вие какво, не ми ли вярвате?