Черната прокоба на 2013 г. ни отне Мария Желева, Тодор Колев, Алис Крайчева, Чочо, Лилов, Мутафчийски… Отива си една от най-черните години!

Само в ПИК
Черната прокоба на 2013 г. ни отне Мария Желева, Тодор Колев, Алис Крайчева, Чочо, Лилов, Мутафчийски… Отива си една от най-черните години!
Автор: ПИК
Дата
Дата
16857
Коментари
3
Черната прокоба на 2013 г. ни отне Мария Желева, Тодор Колев, Алис Крайчева, Чочо, Лилов, Мутафчийски… Отива си една от най-черните години!

Черната прокоба на 2013 г. затри десетки велики българи - културни дейци, политици, общественици, хора с доказан принос в историята на България.

Мрачната статистика сочи, че това са едни от най-тежките 12 месеца в летописа на държавата ни откъм обезлюдяване.

Обратното броене на фаталната статистика започва от днес, когато наведнъж си отидоха бившата президентша Мария Желева /след двумесечна битка с рака на белите дробове/ и бившият земеделски министър при Жан Виденов - Васил Чичибаба.

Голяма загуба за родната политика бе и отлитането в по-добрия свят на легендарния Александър Лилов, един от дисидентите по време на Живково управление. Напусна ни и бившият външен министър в кабинета на СДС и идеолог на царската партия Стаян Ганев. И Лилов, и Стоян Ганев загубиха битката с чумата на човечеството - онкологичните заболявания.

Рак покоси през февруари и българския Чарли Чаплин - знаменития Тодор Колев. Хиляди се простиха с комедианта във фоайето на Народния театър. Знаменателна бе и траурната церемония на друг голям актьор - Чочо Попйорданов. Той си отиде повече от нелепо - след падане близо до гроба на майка си в Бояна.

Театърът загуби и Жана Стоянович, лелята на културния ни министър, Иван Григоров, най-възрастната ни играеща актриса Саша Филипова /която издъхна днес, заедно с Мария Желева/, съпругата на Николай Бинев - Домна Ганева...

Свидни жертви даде и музиката в лицето на големия композитор Найден Андреев и легендата на "Щурците" Пепци Гюзелев, повален от дългогодишна битка с рака на мозъка.

От рака си отиде и тв явлението Алис Крайчева, както и кинорежисьорът - класик Рангел Вълчанов. Киното ни загуби и майсторката на детските сериали Иванка Гръбчева.

 

Напиши коментар »
(3)
1
Пз4е: http://www.youtube.com/watch?v=Afs9pLZKLz0
2
Годините ще стават все по-черни! Защото нацията необратимо застарява и си отива!
3
ПРез 2013 година си отиде народната певица Кремена Станчева- солистка на "Мистерията на българските гласове, носителка на наградата "Грами", пяла в най-голбемите концертни зали на Европа и Америка.Но...в България за фолклор и традиции не се пише....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Влиза пиян студент при професора на изпит и казва:

- Добър ден, господин професоре, приемате ли пияни студенти на изпит?

Професорът помислил и казал:

- Ми добре.

Студентът:

- Момчета, вкарвайте колегата!