БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЧЕРНА СТАТИСТИКА! МВР обяви война на джигитите по пътищата - до 2020 година жертвите на половина по-малко

Само в ПИК
ЧЕРНА СТАТИСТИКА! МВР обяви война на джигитите по пътищата - до 2020 година жертвите на половина по-малко

Валентин Радев разпреди проверка на закупените нови патрулки, на чиито стъкла не могат да бъдат сложени камери

Автор: ПИК
Дата
Дата
5673
Коментари
1
ЧЕРНА СТАТИСТИКА! МВР обяви война на джигитите по пътищата - до 2020 година жертвите на половина по-малко

МВР обяви война на всички джигити, които нарушават правилата за движение, предава Новини.бг. За да бъдат по-ефективни промените, от вътрешното ведомство обявиха, че ще разделят Закона за движение по пътищата на три части.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че са нужни спешни законодателни промени, след които ще се налага по-бързо наказание на нарушителите и ще има по-голяма събираемост на наложените глоби.

„Трябва да има безкомпромисен контрол, докато възпитаме шофьорите на пътя“, категоричен е Радев и допълни: „На война с новата чума, която взима постоянно толкова много жертви“.

До 2020 г. МВР си поставя за цел да се намали двойно броя на жертвите. Тази година загиналите са вече 219, като цяло се отчита спад. Има пик на загинали деца - през 2016 г. жертвите са 36.

Междувременно стана ясно, че министърът на вътрешните работи е разпоредил проверка защо са се закупили нови патрулки, на чиито стъкла не могат да бъдат сложени камери.

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с емоционален коментар за жертвите по пътищата: Всеки има загинал близък, дано с новите мерки имаме успех (ВИДЕО)
Часовник
16:29
Четири милиона сме изпратили вече на Пловдив. Още следващата сряда ще бъдат изплатени нови 20 милиона от държавата. Всичко, което сме поели като ангажимент към Пловдив, сме го свършили. Това заяви...
Напиши коментар »
(1)
1
Жертвите от войната на пътя са нищо в сравнение с броя на жертвите на "здравеопазването" ни!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Една бабичка тръгнала на гроба наа мъжа си, но забравила къде е парцелът. По едно време видяла гробаря, който бил подпийнал.- Момче, кажи ми къде е парцел 46? Той я изгледал и казал: - Вие като си не помните местата, що ставате и само се разхождате...