БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЧЕСТ! Софийският университет е сред най-добрите висши училища

Само в ПИК
ЧЕСТ! Софийският университет е сред най-добрите висши училища
Автор: ПИК
Дата
Дата
3607
Коментари
3
ЧЕСТ! Софийският университет е сред най-добрите висши училища

Софийският университет "Св. Климент Охридски" запазва мястото си сред най-добрите университетив класации на CWUR (Center for World University Rankings) за 2017 г. и на QS EECA Region University Rankings за 2018 г.

Софийският университет е сред най-добрите 3,1% в класацията на университети на Center for World University Rankings за 2017 г. Софийският университет заема 856 място сред оценените през тази година 27 770 висши училища. Класацията измерва качеството на образование и подготовката на студентите, престижа на преподавателския състав и качеството на изследователската им работа без да разчита на информация от данни, предоставени от университетите, съобщава Дарик.

За оценяване на първите 1000 университета в света класацията на Center for World University Rankings използва осем индикатора, сред които качеството на образованието, реализацията на възпитаниците, качеството на преподавателския състав, публикациите на преподаватели в престижни научни списания, броя на изследователските разработки във влиятелни списания, броя на високо цитирани изследователски разработки, цялостното влияние, измерено чрез университетски h-индекс, както и броя патенти според международния патентен архив.

Софийският университет е класиран и на 47-то място в класацията на висши училища от Източна Европа и Централна Азия QS University Rankings: EECA за 2018 г. Университетът е сред най-добрите 1,6% от 2900-те висши училища в региона.

Класациите на QS EECA Region University Rankings се публикуват от 2014 г. Методът запазва основните показатели на глобалната класация QS University Rankings - академична репутация, репутация сред работодателите и отношението преподавателски състав/студенти, индексирани публикации на преподаватели, web импакт, цитирания на брой публикации, качеството на преподавателския състав, чуждестранни преподаватели и чуждестранни студенти.

Още по темата
Софийски Университет "замрази" таксите
Часовник
20:47
Академичният съвет /АС/ на Софийския университет "Св. Климент Охридски" на заседанието си днес гласува да бъдат "замразени" студентските такси на сегашното ниво, като това означава, че за учебната...
Напиши коментар »
(3)
1
В класацията на университети направена от Center for World University Rankings за 2017 г. СУ заема 856 място сред 27 770 висши училища. Все пак дайте „съседите” на СУ в тази класация и ще се убедите, че сме сред африкански университети и някои от тях дори са преди нас. Отбележете и друго: в тази класация ТУ и УАСГ липсват, макар че те се водят сериозни ВУЗове у нас. За останалите Висши училища – общо 49 от 52 на брой – ни вест, нито един ред написан за тях.
2
Алооо Най добрите означава Топ 10 и Топ 100 А когато си на 856-то място Означава че журналиста писал статията или е много глупав или правите дива пропаганда
3
...не ми хвалете университет, където за оценки се плаща.СУ е абсолютен помиярник.Както се казва:беше що беше.Свършено е.Точка.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Когато жена ми разбра, че имам любовница ... ЛЕЛЕЕЕЕ! Шок, ужас и горски пожари! Някак оцелях. Успокоих се. Мислех си, край - лошото мина. Два дни по късно обаче, любовницата ми разбра, че съм женен... Тогава разбрах, че имало и по-лошо...