Четиригодишно дете почина от малария

Само в ПИК
Четиригодишно дете почина от малария
Автор: ПИК
Дата
Дата
2004
Коментари
0
Четиригодишно дете почина от малария

4-годишно момиченце почина от малария в Италия. Това е първият случай на заразяване с болестта на италианска територия от десетилетия, предаде ДПА. Днес италианското министерство на здравеопазването потвърди смъртния случай и заяви, че ще изпрати експертен екип, който да изясни обстоятелствата. Момиченцето, което било настанено за лечение в болница в град Тренто, не е ходило в страни, засегнати от малария.

Източникът на заразяване остава неясен, заявиха здравните органи в града. Властите посочиха, че "растящият брой хора, пътуващи в чужбина и миграционните потоци от ендемични райони" допринасят за разпространение на маларията.

Още по темата
ВНИМАНИЕ! Малария от Гърция настъпва към България
Часовник
22:28
Има условия за локално огнище от малария в Гърция. В общо 46 области там има опасност от разпространяване на болестта. Това съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Минава кола, от прозореца на която виси младеж и крещи: "Дипломирах се, педалиии!" Веднага става ясно, че минава образован човек.