ЧУДО! Брюксел ни дава пари за нови печки, забраняват дървата и въглищата

Само в ПИК
ЧУДО! Брюксел ни дава пари за нови печки, забраняват дървата и въглищата
Автор: ПИК
Дата
Дата
26322
Коментари
8
ЧУДО! Брюксел ни дава пари за нови печки, забраняват дървата и въглищата

Кметовете на българските градове, в които е отчетено най-високо ниво на мръсен въздух, ще получат европейски средства, за да променят печките на дърва и въглищата на населението с по-екологично отопление. За инвестиционните мерки по направлението са предвидени 111 млн. лв., заяви ръководителят на Управляващия орган на програмата Цонка дрянкова, съобщава "Телеграф". 

Заради мръсния въздух в страната Европейската комисия предприе наказателна процедура срещу България, а мярката срещу замърсяването с фини прахови частици е засегнала в оперативна програма "Околна среда". 

За да бъдат обаче евросредствата достъпни за общините, екоминистерството ще изчака да приключи работата на Световната банка по националната програма за качеството на атмосферния въздух. Общините трябва да предложат как да се подмени горивото в домовете, коментира Цонка Дрянкова. Средствата трябва да бъдат фокусирани към определени квартали - тези в които е отчетено най-високо ниво на замърсяване. Новото отопление може да е с пелети, термопомпи, газификация или топлофикация.

Наличния ресурс на програмата "Околна среда" за периода 2014-2020 е 3,9 млрд. лв. Като цяло по програмата обявените процедури са 29 на стойност 1,6 млрд.лв. В програмата са включени направления: "Води", "Биоразнообразие", "Отпадъци" и "Подобряване качеството на въздуха", като по последната ос на програмата са обявени две процедури за почти 4 млн. лв., а договорите са на стойност 2,2 млн. лв. С тези средства кметовете трябва да подобрят общинските програми с мерки срещу замърсяването на въздуха. 

Още по темата
ИСТЕРИЯ В „КРАСНА ПОЛЯНА“! Въздушният геноцид е зверски – при норма 50, замърсяването е 800
Часовник
15:34
Дишай, Красна поляна, дълбоко дишай! Въздушният геноцид днес тук е с пълна сила! Въздухът тази вечер в квартала ни е уникално мръсен и смърди ужасно! Над 800 единици, при максимална здравословна...
Напиши коментар »
(8)
1
За да искаш да промениш отоплението на една държава като България трябва да се дадат най малко 6-7 МИЛИАРДА евро....а не 55 милиона евро....Ако сложиш в една къща примерно климатици то те са около4 средно на къща което означава средно по 4-5 000 лв на домакинство..Хайде изчислете за цяла България и ще видите колко са нужни...Еврейската комисия и КРЕМЪЛ 2 да вземе да развърже кесията както трябва или да замълчи во веки....Всички сме наясно че дървата и въглищата са замърсител....но като нямаме пари за повече какво да направим....това е все едно да дойда у вас и да ти кажа що нямаш телевизор ,,,,,,сега ще те глобя 1 милион лева..........но ще ти дам решение на въпроса като ти отпусна 10 лв...и ако не направиш нещо с 10 лв за телевизор ще те глобя 1 милион лева....оххх мразя СССР...но кажете ми...кава е разликата между ционистка СССР и ционистки ЕС
2
Така е! Но,всичко идва от беднотията.Ако имаш нормални доходи и пенсия,едва ли ще се отопляваш като талибанин!
3
Пак ще намажат циганите...
4
ВСИЧКИ КВАРТАЛИ В СОФИЯ КОИТО СА ИЗГРАДЕНИ ОТ КЪЩИ СА НА ТВЪРДО ГОРИВО. АКО ТОКА БЕШЕ ЕВТИН КАТО ПО БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ 1.5 СТ. БЕЗ ПРЕНОС И ПРЕВОЗ ХОРАТА ЩЯХА ДА СЕ ОТОПЛЯВАТ С КЛИМАТИЦИ. ВЪЗДУХА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ НЕ КРИСТАЛЕН НО ПОНЕ В РАМКИТЕ НА ПОНОСИМОТО. В СОФИЯ В КВ. ХР. БОТЕВ И КВ. В. ЛЕВСКИ В КОИТО КВАРТАЛИ НА 100 % СА КЪЩИ Е ПЪЛЕН АД. АКО ДОЙДАТ ИЗМЕРВАЧИТЕ ДА ИЗМЕРЯТ ВЪЗДУХА ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ КУПУВАТ НОВА АПАРАТУРА ЩОТО ТАЗИ ЩЕ БЛОКИРА ОТ ПУШЕКА И САЖДИ ГОЛЕМИ КАТО СКАКАЛЦИ.
5
Циганите си горят каквото намерят!Каква алтернатива ще им предложат.Пак безплатен ток за сметка на изцедения български роб.
6
Пълни глупости! Не че не цапат печките - цапат. Ам сравнено с 'големите комини' е нищо. Ама за тях си затварят очите. И в САЩ където това е стигнало до абсолютна крайност (нямаш право сам да си сложиш печка (!!!!) а трябва оторизиран, сертифициран и какво ли не още чиновник да го направи - има много материали в нета че всичко е просто да отнемат свободата на хората и ги вкарат в 'матрицата'
7
Виднага да си построат 2-3 Беленета - да имам ток! Че кат ми даът печка - трева да се топла! Топлофикация не ща - съди си клиентите, с електрика е по харно (некой плаща ама не го знам) и ми е добре!
8
@ ако искат да направят нещо сериозно ЕС-есовците, да купят на домакинствата, които отопляват с дърва от двукамерните печки !!! ...ако не .- зарваряйте си мръсните, коруптни човки !!! ... https://www.youtube.com/watch?v=y6ujBLnA2Ls тогава ще видим, дали каква им е "истинската боя" @
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Франкове, госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!