Швейцария отваря границите си за европейци на 15 юни

Европа

Швейцария отваря границите си за европейци на 15 юни

7242
на 06.06.2020
Швейцария отваря границите си за европейци на 15 юни
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Швейцария планира да отвори границите си за страните от Европейския съюз, Европейската асоциация за свободна търговия и Великобритания от 15 юни. Това обявиха от правителството, след като случаите на коронавирус намаляват, предаде „Ройтерс”, цитирана от „Дарик”.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Правосъдният министър Карин Келер-Зутер информира колегите си от правителството за решението, което отива по-далеч от първоначалния план за отваряне на границите със съседите Германия, Австрия и Франция на 15 юни и има за цел да добави още страни до 6 юли.

"Подходът на правителството е в съответствие с този на много европейски страни. На неформалната видеоконференция на вътрешните министри на страните от Шенген в петък много министри изразиха желание за връщане към нормалното състояние и за премахване на проверките по европейските вътрешни граници на 15 юни", беше посочено в изявлението.

Миналия месец Швейцария заяви на своята южна съседка Италия, която има едно от най-високите нива на заразяване и смъртност от COVID-19 в света, че италианският план за отмяна на граничния контрол от 3 юни е "доста преждевременен".

Случаите на коронавирус в Швейцария нараснаха с 23 днес, достигайки общо 30 936. Смъртните случаи са 1 660.

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК