БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Шефът на Александровска болница: Лекарите направиха всичко възможно, за да спасят отпратения от "Пирогов" пациент

Само в ПИК
Шефът на Александровска болница: Лекарите направиха всичко възможно, за да спасят отпратения от "Пирогов" пациент
Автор: ПИК
Дата
Дата
2635
Коментари
1
Шефът на Александровска болница: Лекарите направиха всичко възможно, за да спасят отпратения от "Пирогов" пациент

Борим се за всеки пациент. Това увери пред Би Ти Ви директорът на УМБАЛ „Александровска” д-р Костадин Ангелов.

Той подчерта, че лекарите в лечебното заведение са си свършили работата и са направили всичко необходимо по случая със 74-годишния пациент, който почина в Александровска болница, след като беше отпратен от „Пирогов”. Проверката на здравното министерство не показа нарушения в лечебното заведение.

Директорът на Александровска болница беше категоричен, че при тях не е правен опит пациентът да бъде прехвърлян на друго място.

Д-р Ангелов показа електрокардиограма, направена в 18:26 ч., след като проверката на здравното министерство показа, че пациентът е пристигнал в Александровска болница в 18:25 ч.

По думите му в тежки моменти времето за близките на пациентите тече много бавно.

„Всичко е направено по стандарт, но вътрешното усещане на човека е, че нищо не се случва и че времето тече бавно”, подчерта директорът.

„1600 души работят в нашата болница. Аз не мога да гарантирам, че всеки един от тях ще е усмихнат и приветлив 24 часа в денонощието. По-важното е да си свърши работата професионално, да е сигурен на работното си място”, посочи той.

Според него всички тези случаи водят до страх у лекарите. „Искам лекарите да бъдат сигурни в това, което правят”, подчерта д-р Ангелов.

„Ние се сблъскваме с болката ежедневно. На месец в кабинетите влизат 3000 души. Ние живеем с тази болка, носим я вкъщи”, каза д-р Ангелов.

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО! Здравният министър разпореди спешни проверки в "Пирогов" и "Александровска"
Часовник
17:02
Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров разпореди спешни паралелни проверки в Центъра за спешна медицинска помощ – София, УМБАЛСМ „Пирогов“ и УМБАЛ...
Напиши коментар »
(1)
1
Защо жената на починалия се отказа от една стандартна за случая процедура? Кой знае дали спи спокойно? Това, че едните доктори не са направили всичко възможно (и сега са останали без работа), е ясно. Но след утопсията щеше да стане ясно и другото - имало ли е шанс за спасение на този толкова болен човек (не мога да кажа старец, защото сме почти връстници, но аз лично се грижа за здравето си)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Жената на програмист го праща на пазар и му казва: - Вземи една пръчка салам... ако има яйца, вземи 10. След половин час той се връща с 10 салама. - Ама защо си взел 10 салама?!?! - Как защо? Имаше яйца...