Шефът на "Антимафия" пред ПИК: Ето цялата истина за шестте апартамента на Цветан Цветанов! Да излезе от политиката като Вулф! (документи)

ЧАС ПИК

Шефът на "Антимафия" пред ПИК: Ето цялата истина за шестте апартамента на Цветан Цветанов! Да излезе от политиката като Вулф! (документи)

236935
на 09.04.2014
Шефът на Антимафия пред ПИК: Ето цялата истина за шестте апартамента на Цветан Цветанов! Да излезе от политиката като Вулф! (документи)

Последвайте ни в Google News Showcase

Разкритието за шестте апартамента на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов продължава да е обект на разгорещени дискусии и атаки. Оказа се, че шефът на българска легия "Антимафия" Григор Здравков е направил собствено разследване по случая, което е подкрепено с множество документи, които той предостави на Агенция ПИК.

препоръчано

"В разгара на скандала, гражданинът Цветанов обяснява дословно следното: "Човекът, от който съм го купил, ние, всъщност сме и приятелски семейства. Дори аз съм кум със съпругата ми на неговата дъщеря на Тодор Бояджиев, за който става въпрос..., а станах и кръстник на детето им наскоро". Та затова и бившият министър бил купил тези апартаменти в скъпия столичен квартал "Изток" на по-ниски от пазарните цени, защото инвеститорът му бил направил отстъпка в цената. Тази приятелска отстъпка е близо 50% под стандартната цена, на която инвеститорът продава другите си апартаменти", заяви г-н Здравков пред ПИК.

"Още с умиление си спомняме обясненията на Гражданина Цветанов за 900-те лева, които щял да плаща всеки месец в продължение на 30 години за кредита, който бил изтеглил. Няма как да не съчувстваме – с какво ли ще живее при такива разходи?", пита се той.

 

И продължава: "Това не е незаконно – ще викнат в един глас защитниците на гражданина Цветанов. Да, не е незаконно. Но е неморално, защото през 2008 г. гражданинът Цветанов е заместник-кмет на София.  Не е морално, защото по времето, в което той е платил около 650 евро/кв.м., за имоти в същата кооперация редовите граждани плащат по 1200 евро/кв.м. Това е вероятно, защото те не са Граждани за Европейско Развитие на България и не са на политическа позиция, а някакви най-обикновени граждани и затова те ще плащат всичко по две".

 

 

Странностите обаче продължават, смята борецът срещу корупцията и задкулисието.

 

"Справки в Агенцията за обществени поръчки показва, че фирмата-строител "Ти Ви Би", на която приятелят Тодор Бояджиев е шеф, за периода 2005 - 2010 е спечелила 17 обществени поръчки за близо 8.8 милиона лева.  През 2009 г. фирмата печели поръчка от столичната "Топлофикация " за подмяна на 9200 м топлопровод за малко над един милион лева, а през 2010 "Ти Ви Би" печели нова поръчка на софийското парно за 2.025 милиона лева, този път за подмяна на топлоизолация на топлопроводи. Подмяна на арматура и компенсатори в ТЕЦ – "Земляне" в София фирмата извършва срещу около 935 хиляди лева по два договора през август 2009 г. От 2005 до 2008 г. фирмата изпълнява още 3 обществени поръчки на софийската "Топлофикация", разкрива Здравков.

 

Шефът на "Антимафия" дава за пример постъпката на президента на Германия Кристиан Вулф, който на 17.02.2012 г. подава оставка, а след това казва в официално телевизионно обръщение: "Днес се оттеглям от поста федерален президент, за да дам път за бърз избор на приемник. Германия се нуждае от "президент, който да има не просто доверието на мнозинството, а на широкото мнозинство от гражданите. Събитията през последните дни и седмици показаха, че доверието (на германския народ), а следователно и моята ефективност, са сериозно нарушени. Поради това за мен вече не е възможно да упражнявам функциите си на президент у дома и в чужбина така, както се изисква".

 

Тогава Вулф призна, че е допуснал грешки, но заяви, че винаги е действал в рамките на закона.

"Президентът Вулф си подава оставка, само защото Жена му е получила Кредит на преференциални условия от приятел-банкер.

Гражданинът Цветанов придобива апартамент с отстъпка от приятел-строител – ей така, по приятелски и в момента продължава да ни учи на Морал и Европейски ценности.

Изводът е, че немците са си имали президент, който е бил лош кредитен специалист, а българите си имахме Вътрешен министър – професионален брокер на недвижими имоти", посочва Здравков и призовава Цветанов да последва примера на Кристиян Вулф.

"Препоръчваме на всички, които обичат да развяват модното знаме на "Чисти ръце", говорят и обещават, че когато вземат властта, ще бъде проведена такава операция, което беше и основният лозунг на ГЕРБ преди изборите през 2009 година, да осмислят добре примера на Германия. Защото "Чисти ръце" не означава поредният закон и поредната създадена Комисия или Агенция.

"Чисти ръце" е ежедневно да показваш на дела, че нямаш нищо скрито покрай теб - да няма капчица съмнение относно произхода на приходите ти и всички сделки, които извършваш да са на цени, които плащат всички останали българи", казва в заключение Здравков.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК