Шефът на "Антимафия" пред ПИК: Трима босове владеят трафика на кокаин! Крият се в ЮАР и Мадейра! Пренасят дрогата с яхти!

ЧАС ПИК

Шефът на "Антимафия" пред ПИК: Трима босове владеят трафика на кокаин! Крият се в ЮАР и Мадейра! Пренасят дрогата с яхти!

100979
на 17.03.2014
Шефът на Антимафия пред ПИК: Трима босове владеят трафика на кокаин! Крият се в ЮАР и Мадейра! Пренасят дрогата с яхти!

"Три са основните български групировки, които акумулират милиони левове печалба от международния трафик на кокаин. За шефовете на две от тях официално се знае, че се намират в ЮАР".Това разкри пред ПИК Григор Здравков, председател на Българска легия Антимафия.

препоръчано

"Едната групировка е остатък от бившата ВИС. Нейните босове са двама, като единият е обявен за национално издирване през 2009 г. Той отговаря за връзките между различните структурни нива в международния трафик на кокаин и е българин с гръцки произход. Започнал като специалист по квартирни кражби, после бил личен шофьор на изчезналия Мето Илиянски. Първите му стъпки в наркобизнеса са като монополист на разпространението на кокаин в София", обяснява борецът срещу корупцията.

И продължава: "След изчезването на Мето Илиянски успял да създаде най-жестоката и дисциплинирана престъпна групировка в последните 20 години. Напуснал страната след като прокурор му предоставя цялата разработка на ГДБОП срещу него, извършвана в периода средата на 2008 г до средата на 2009 г. Неговият партньор отговаря за отчитането на финансовите постъпления от трафика на кокаин и за купуване на недвижимости в ЮАР. Той все по-често се появява в България за последната една година. Целта му е личен контрол на парите от кокаина, които се изпират през една определена търговска банка в страната. Известен е със страстта си към ММА групите и лова. Двамата партньори работят добре с така наречените нигерийци и англичани, както и с албанците. Поддържат много тесни отношения с разформированата Армия за освобождение на Косово".

"Втората групировка е с много по-малки размери и е образувана от остатъците на бившата групировка СИК. Две са местонахожденията на босовете. Едното е ЮАР, другото - Мадейра. Техен специалитет са пратките с кокаин от 100-200 кг в туристическите яхти. Те са в много близки отношения със сръбската и босненската мафия, както и с черногорските кланове. В близки отношения са с испанците и в много тесни контакти с баските организации. И двете групировки, освен с трафик на кокаин, се занимават и с международен трафик на леко стрелково оръжие, което прави проблемът още по-голям", категоричен е Здравков.

"Третият бос е най-тихият от всички, той все още се намира в България и е известен с това, че влага парите от международен наркотрафик и цигари в луксозни хотелски комплекси по Черноморието и в София. Неговият специалитет е цигари плюс наркотици. Разследван е от българските власти за пране на пари. Мълвата в ъндърграунда твърди, че е недосегаем защото е агент на международни държавни организации за борба с наркотиците. Всъщност всички описани босове за периода от 1997 г до 2009 г са били сътрудници на различни български служби – ГДБОП, ДНСП, СДВР, НСС и ДАНС", разкрива антимафиотът.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК