Шефът на "Антимафия" скандално пред ПИК: Цветанов е разработвал Цацаров, подслушвал е Станишеви и бизнесмени около Орешарски

ЧАС ПИК

Шефът на "Антимафия" скандално пред ПИК: Цветанов е разработвал Цацаров, подслушвал е Станишеви и бизнесмени около Орешарски

97925
на 24.11.2013
Шефът на Антимафия скандално пред ПИК: Цветанов е разработвал Цацаров, подслушвал е Станишеви и бизнесмени около Орешарски

"По времето, в което Цветан Цветанов е бил министър на вътрешните работи, е разработвал Сотир Цацаров, преди да го назначат за главен прокурор. Тогава Цацаров беше председател на Пловдивския окръжен съд. Явно са търсели нещо около него, за да го държат на каишка. Цацаров обаче се оказа доста серт и около него не са намерили никакъв скандал". Това заяви преди минути пред ПИК Григор Здравков, председател на Българска легия Антимафия.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Според него по времето на Цветанов, незаконно подслушваните лица не са били 875, каквито данни изнесе прокуратурата, а над 1000.

На въпрос на ПИК - кои известни мъже и жени са били обект на оперативен интерес, Здравков отговори: "Със сигурност мога да ви кажа, че това са семейство Станишеви, Камен Костадинов, Касим Дал и бизнесмени, с които е разговарял Пламен Орешарски, преди да стане премиер. Може да се предположи, че има прихванати разговори на Орешарски, когато е разговарял със Станишев. По време на предизборната кампания двамата са контактували всеки ден".

Според Здравков, по времето на бившия вътрешен министър са били използвани освен официалните коли за подслушване, прочули се като Цецо мобили и частни такива.

"Използвани са разнообразни способи за подслушване като микрофони, диктофони и куфарчета със специална техника", обясни той.

Здравков е на мнение, че по времето на Цветанов са били прикривани разработки за контрабандата на цигари. Някои от тях са били покрити заради изтекъл давностен срок, а други напълно тенденциозно.

Според него контрабандата се е развихрила с пълна сила и по време на новото правителство.

"От началото на 2013 г. до м.октомври са заловени едва 3 камиона с контрабандни цигари. През 2012 г. задържаните камиони са били 8, а през 2010 г. - 25. Цифрите говорят достатъчно красноречиво за резултатите, които са постигнати", подчерта Здравков пред ПИК.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като куха лейка - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО) Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като "куха лейка" - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО)
ново
Днес: 124
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК