Шефът на Трета градска изложи своята версия за смъртта на Филип Плевнелиев! Вижте какво каза проф. Станкев!

ЧАС ПИК

Шефът на Трета градска изложи своята версия за смъртта на Филип Плевнелиев! Вижте какво каза проф. Станкев!

543305
на 10.08.2015
Шефът на Трета градска изложи своята версия за смъртта на Филип Плевнелиев! Вижте какво каза проф. Станкев!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Все още не е ясна причината за разкъсването на аортата или т.нар. дисекация, довела до смъртта на Филип - първородния син на президента Росен Плевнелиев. Това, макар и неофициално, са признали пред "Телеграф" Националната кардиологична болница (Трета градска), където по спешност е било прието 14-годишното момче, както Агенция ПИК съобщи първа (виж в Още по темата).

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Лечебното заведение е единственото в столицата, което разполага с отделение по детска кардиология. 

"Не ми се ще да говорим по този въпрос, защото това е желанието на президента и неговата съпруга. Нека да уважим тяхната молба, коментира шефът на болницата проф. Марио Станкев. 

Филип е бил приет в болницата в петък и въпреки няколкочасовата борба на лекарите за живота му е издъхнал. Проф. Станкев допълва, че диагнозата е ясна, но не и причината за нея. 

"Когато излязат резултатите от патологоанатомичните изследвания, ще се каже със сигурност каква е причината за тази дисекация", обяснява специалистът. 

Станкев не е пожелал да коментира подробности около диагнозата на детето, както и защо може да се е стигнало до подобен фатален развой.

Дисекацията на аортата е едно от най-сериозните спешни състояния, които застрашават пряко живота на човек. Кардиолозите описват това състояние като "най-драматичното заболяване в сърдечносъдовата патология". То представлява разкъзване на средния слой на съдовата стена от навлизащата под високо налягане кръв. 

Смъртността при подобно заболяване е изключително висока в първите 48 часа възлиза на 50% от пациентите, посочват медици от столичната болница "Св. Анна".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция Митници :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО) ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК