ШОК В ПИК! Американски танкове нахлуха в детска градина в Сунгурларе - майки в ужас, че децата им са нападнати от терористи (снимки)

ЧАС ПИК

ШОК В ПИК! Американски танкове нахлуха в детска градина в Сунгурларе - майки в ужас, че децата им са нападнати от терористи (снимки)

60357
на 27.07.2015
ШОК В ПИК! Американски танкове нахлуха в детска градина в Сунгурларе - майки в ужас, че децата им са нападнати от терористи (снимки)
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Десант на американски танкове в родна детска градина шашна малкото градче Сунгурларе, Бургаско, алармираха пред ПИК уплашени читатели.

препоръчано

Тежката военна техника от натовския полигон в Ново село изненадващо се преместила в двора на най-голямата местна забавачка - ОДЗ "Слънце" и започнала да вилнее из площадките за игра. Няколко танка и десетки военни джипове буквално задръстили градината, както и улицата около нея, показват и снимките, изпратени от притеснени жители на Сунгурларе.

Най-уплашени са родителите на децата, посещаващи общинското социално заведение, които помислили, че наследниците им са взети за заложници от терористи.

"Пристигнаха без никакво предупреждение и нахлуха в двора. Аз работя отсреща и не можех да повярвам на очите си. Не знаех какво да мисля и първата ми мисъл бе, че има някаква бомбена заплаха или терористи са взели заложници. Внучката ми ходи в тази градина и хукнах веднага натам. Докато разбера, че войниците са дошли да ремонтират, щях да получа инфаркт", оплака се бивша медицинска сестра от града, пожелала да запази анонимност, за да не изключат внучката й от забавачката.

По думите на жената никой от родителите не е бил уведомен, че предстои ремонт на детската градина, който ще бъде извършен от натовските войници, и то с танкове. Докато се разбере каква е причината за десанта на военните в ОДЗ "Слънце", десетки майки от Сунгурларе се подлудили от притеснение за наследниците си. Дори и след изясняване на ситуацията, родителите са уплашени, че децата им може да бъдат наранени от военната техника, тъй като градината не била в лятна ваканция и била пълна с питомци.

Пред ПИК директорката на забавачката Катя Русенова заяви, че няма място за страх. Тя увери, че здравето и безопасността на децата са гарантирани, тъй като военните щели да работят само в двора, който така или иначе не се ползвал от малчуганите.

"От полигона в Ново село ще ни оправят благотворително оградата, ще изградят няколко нови пясъчника, както и ще укрепят старите катерушки, така че децата да могат да ги ползват без риск. Работят от проект на щаба, който е одобрен още преди година и няма нищо изненадващо", разясни пред ПИК Русенова.

"Не разбирам защо се всява паника и всякакви твърдения, че децата може да пострадат са безпочвени. Какви танкове?! Това са коли, с които се придвижват войниците от Ново село. Още малко ще изкарат, че има оръжие и бомби! Момчетата са в униформи и са придружени от Военна полиция, защото по правилник не могат да излизат така от поделението. Всичко е организирано и безопасно" обясни, директорката, обидена, че родителите не оценяват опитите й да ремонтира, при това безплатно, детското заведение. 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК