ШОК И УЖАС! Китайски сателит лети със страшна сила към нас! Тянгун-1 застрашава да удари България

Само в ПИК
ШОК И УЖАС! Китайски сателит лети със страшна сила към нас! Тянгун-1 застрашава да удари България
Автор: ПИК
Дата
Дата
23557
Коментари
6
ШОК И УЖАС! Китайски сателит лети със страшна сила към нас! Тянгун-1 застрашава да удари България

Китайският сателит Тянгун-1, който излезе извън контрола на Китайското национално космическо управление може да падне в Европа на територията на България, Албания или Турция "и надолу", съобщи полското "Радио Зет", което цитира д-р Якуб Бохински от Научен център "Коперник", пише "Монитор". Според най-новите информации изстреляният през 2011 година спътник, чието име в превод означава "небесен дворец" увеличава скоростта си и скоро може да се разбие в Земята. Китайските власти признаха, че са изгубили контрол над "двореца" и са предупредили ООН, че през следващите месеци до април 2018 може да се стигне до сблъсък със Земята.

Експертите твърдят, че по-голямата част от космическия модул ще изгори в атмосферата, още повече, че теглото на този спътник - 8.5 тона не е толкова голямо, в сравнение с други "изтървани" станции. За сравнение падналата на Земята в края на 70-те години на миналия век "Скайлаб" е тежала 70 тона, а руският сателит "Глонасс М", който падна преди пет години в Тихия океан е тежал 100 тона. Въпреки това, според д-р Бохински на Земята се очаква да паднат отломки с единично тегло до 100 килограма. По думите на експерта точното място на некотролируемото падане ще стане ясно буквално часове преди сблъсъка. Китайските власти твърдят, че наблюдават ситуацията и ще информират непрекъснато страните, застрашени непосредствено от падането на станцията.

 

Движението на Tянгун-1 може да бъде следено на живо в интернет.

Движението на Tянгун-1 може да бъде следено на живо в интернет.

 

Въпреки, че все още не може да се посочи точното място, д-р Бохински е категоричен, че Полша е извън опасност. Сателитът може да падне в Европа южно от 43-ти северен паралел, като това може да бъде територията на Турция, Албания и България, но диапазонът е до 43-градуса южна ширина.

От Института за космически изследвания и технологии към БАН обясниха пред „Монитор“, че не са запознати с информацията, но ни увериха, че ще я проверят.

„Ще проверим за какво става дума и дали източникът е достоверен. В момента действаме по други проекти, които трябва да приключим до петък, но ще проучич въпроса“, коментира проф. Георги Сотиров.

Още по темата
Руски сателит може да стане най-ярката ”звезда” в небето
Часовник
06:37
Руски сателит ще опита да се превърне в най-ярката звезда в нощното небе. Сателитът „Маяк” е дело на московски студенти, а средствата за него са събрани от онлайн...
Напиши коментар »
(6)
1
Дано да удари ПИК, мамка ви гербератка
2
Дано някой по-голям къс удари ГЕРБерската централа точно когао Али Баба е събрал всичките си разбойници.
3
Дано падне върху народното събрание, когато всичките 240 измекяри са вътре.
4
Да тресне Посрано 20 по време на събиране на червената продажна кал .
5
Циганите от с.Буковлък се молят да падне близо до селото им.
6
Мале-е-ей ами ако шибне слънчицето по тиквата, кво ша прайм тогава.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

“Да се изгасят всички културно-информационни приемници от светлинен и друг
тип!”
(Военен)