ТОП НОВИНАТА

ШОК И УЖАС! 11-годишната Никол била екзекутирана от ревност с кухненски нож (СНИМКИ)

Само в ПИК
ШОК И УЖАС! 11-годишната Никол била екзекутирана от ревност с кухненски нож (СНИМКИ)
Дата
Дата
29754
Коментари
8
ШОК И УЖАС! 11-годишната Никол била екзекутирана от ревност с кухненски нож (СНИМКИ)

До каква степен е изродено съзнанието на индивидите в съвременното българско общество, че да стигнем до ниво, в което 15-годишно момче планира и реализира напълно съзнателно екзекуция на 11-годишно момиче – с кухненски нож, с дължина на острието 20,5 см? От ревност и обида! Ножът, с обща дължина 38 см, Иван е взел от кухнята на майка си и е носил в себе си през цялото време: от напускането на дома му около 14 часа на 20 август до убийството на беззащитната Никол около 17 часа в асансьора на вх. 2 в бл. 108 в жк Меден рудник, пише "Флагман".

Той нанася само един удар във врата на своята жертва – изключително професионален, забива перпендикулярно ножа в сънната артерия, на 3 см дълбочина, срязва я.

Следите по цялото асансьорно съоръжение от петия етаж до шахтата са заради фонтана от кръв, бликнал от срязаната сънна артерия

Смъртта, според съдебно-медицинската експертиза, настъпва след 2 минути. Докато момичето се дави във фонтан от собствената си кръв, той преобръща джобовете й и взема само мобилния телефон. Не посяга към пари, не търси нищо друго ценно, не докосва и раничката й. Слиза от асансьора и скача няколко пъти върху мобилния апарат, удря го и с камък, докато се убеди, че е непотребна за извличане на данни вещ. Изхвърля го в контейнер за смет и се прибира в къщи.

Дрехите с кървави петна бута под леглото си и преоблечен излиза да играе с децата на криеница в махалата. Виждат го достатъчно много възрастни съседки, които в последствие ще твърдят колко е инфантилен и че е невъзможно да е извършител на убийство.  Около 21 часа Иван вечеря и сяда пред компютъра си, за да воайорства какво отразяват медиите по неговия случай. После заспива.

Около 2 часа след полунощ полицаите нахлуват в стаята му. При претърсването намират окървавените дрехи. Още на първото събеседване  в същата тази нощ Иван Иванов разкрива пред полицаите всичко за убийството в подробности. Води ченгетата до контейнера с телефона, а след това посочва и къде е изхвърлил кухненския нож – в шахтата на асансьора. 

Според Иван момичето дало идеята за бл. 108, на чийто покрив би трябвало да има наргиле

Като обвиняем Иван дава след два дни показания и пред следователя Пенка Потапова. Прави същите пълни признания за факти, действия, разговори – детайли, които само той би могъл да знае.

Категорично и еднозначно събраните доказателства сочат него като единствен извършител. Няма съучастник или друга някаква влиятелна мистериозна личност, която момчето да прикрива под натиск. Вчера в тази кървава драма 

в социалните мрежи се появи дори и версия за прикриването на гаджето на сестрата на Иван, с когото заедно били извършили престъплението.

Тинейджърът тръгва от дома си в бл. 96 подготвен да убива, но не дава никакво смислено обяснение пред разследващите органи защо носи неудобният за прикриване нож със себе си. Роднините в дома му не са разбрали абсолютно нищо.

Дотук налице са резултати от три ДНК-експертизи въз основа на взета кръв от мъртвото момиче и от извършителя. Анализирани са следи от джиесема й, от ножа и от дрехите му. Резултатите сочат именно него като убиец. От протоколите за огледа на асансьорната шахта, на трупа и на контейнера, където е телефона на жертвата е видно, че има само негови отпечатъци.

Ученикът е бил със специални образователни потребности и от настоящата учебна година е трябвало към него да се зачисли ресурсен учител. Интересното е, че при първите разпити той опитва да заблуди полицаите  в кое средно училище е записан след осми клас. Фактите са такива, че няма училищно ръководство, което да е склонило да го запише, тъй като момчето е било известно между педагозите в основната образователна степен с бързата си и неочаквана избухливост.

И не отговаря на истината, че бил кротък, милозлив и страхлив, какъвто го описват близките му.

Това хлапе е тръгнало с нагласа да убива, защото още в предварителните им разговори момичето го принизявало

До тук компетентните органи са категорични, че убиецът може и трябва да понесе своята наказателна отговорност - заради самото действие по носенето на оръжието, бягството от местопрестъплението, изтриването на данните от собствения му телефон.

МВР е разполагало с пълната кореспонденция от чатове и разговори, предадени от телефонните оператори още в нощта след убийството, като за това е помогнала и майката на Никол - Мими Ставрева. Тя е занесла в ОД на МВР лаптопа й. Данните от двата телефона – на Никол и на Иван, са свалени от експерт в София за по-малко от час и са били на разположение на бургаските полицаи.

Грабеж или кражба на телефон като цел на убийството? Или това е начин за прикриване на убийството?

  Ако обвинението и съдът имат затруднение по този толкова болезнен за обществото случай, то  е само по правната квалификация на деянието.

Дотук са разпитани най-важните 10 свидетели, свалени са всички видеозаписи от главната улица при базар „Триа” до бл.108 в Меден рудник, направени са 10 експертизи, приети са 40 писмени справки за личността на убиеца. 

И тук стигаме до мотива за това тежко криминално престъпление. От обясненията на Иван, Никол твърдяла, че наргилетата се намира в бл.108 в Меден рудник и била възложила на него да я заведе до там, като и двамата да се отдадат на това удоволствие. Наргиле, каквото и да било във вх. 2 на бл. 108 няма. Иван обаче настоява, че я „боцнал” в асансьора между 5-тия и 6-тия етаж, защото му „писнало да го лъже и размотава”, да се държи с него високомерно.  Това е мотивът на екзекутора! По неговите твърдения Никол е била тази, която обещавала, че ще идат на ресторант, после били фантазиите с наргилето. В обясненията му има предимно нотки на ревност и обида. 

Сега е на ход изготвянето на комплексната съдебно-психиатрична и психологична експертиза. Тя ще каже какъв е  прагът на раздразнителност и може ли за нещо толкова незначително да се извърши убийство.

Няма наличие на алкохол или наркотици в телата и на двамата.

„Активна, професионална и резултатна работа в екип на органите на МВР по разкриването на извършителя, на разследващия следовател Пенка Потапова и на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Ангел Ангелов – още в първите 48 часа след извършването на престъплението”, казва ръководителят на Апелативната прокуратура в Бургас  Любомир Петров.

На този етап от обвинението са налице убедителни доказателства до степен на категоричност и еднозначност за авторството на деянието.

Ръководителят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров е категоричен: обвинението е доказано на 100% еднозначност за авторството на престъплението

Към момента, когато Окръжният съд взема мярка „задържане под стража”, е имало обосновано предположение, но сега става въпрос за категорично доказано обвинение, допълни обвинител №1 на Бургаския апелативен район, надявайки се всякакви спекулации в бъдеще по този случай да бъдат преустановени.

Още по темата
ВЕРСИЯ! Ключът към убийството на малката Никол е скрит в телефона й
Часовник
20:32
Ключът към убийството на 11-годишната Никол в Бургас е скрит в телефона й. В него има доказателства, уличаващи извършителя. Мобилният апарат обаче е повреден и всички опити той да бъде ремонтиран...
Напиши коментар »
(8)
1
2 преди 41 минути.....Отговори.....Сигнализирай.....Лоро, покажи на зрителите голямата си мешеста вyлва.....ХАХАХАХАХАХА !.....ХИХИХИХИХИ !.....
2
Нощ, нощ, остра нощ, любов, ревност и мъст, идва удърът чавръст... тарарарам... и така седам-осем пъти... Ами сега?
3
ГЛЕ СА....ИУТРЕ УИТРЕ Е ДЕН НА САЕДИНЕНИЕТО....БУЛГАРИЯ ГО ПОСРЕШТА НАИ РАЗДЕЛЕНА ....НАИ ПАРЦАЛИВА....И....НАИ КРАДЛИВА !....БОГ А СЕ СМИЛИ НАД ВАС !....О ГЕРБАЖИИИ....ООО СОРОСОИДИ....О ПАТРЕОТИ ИБАНИ....И....О БАЦЕ НАШ !....РАДЕФ СИ ЛЕГНЕ С ОБУФКИТЕ....А ЦЕЦКО С КАСКА....А Е ГУТОФ ЗА САЕДИНЕНИЕТО !..... И....РЕЧИТЕ НА ЛИСЧЕТА....НИШТО Ф МОЗАКО...НЕ ВИ Е ЗА ПРЪВИ ПУТ !...СУВЕРЕНА ВИ ЧАКА.....ШЕИ РОНИ СААЛЗА .....ЕДНА !...
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
БОРИСОФ ПРЕД СРИВ НА НЕРВНАТА СИСТЕМ ! ДИГА КРЪВНО ИДЕ ИНФАРТ ! КАКА МУ СЕ ФРЪЛЯ ОТГОРЕ, СПАСЯВА ГО ! ДИША ТЕЖКО ! МРЪДАТ МУ УСТАТА ! ПОСИНЯВА - ВИКА КАКА МУ ! БАЦА ШЕПНИ ! ДАИТЕ МИ....ДАИТЕ МИ... КАКА МУ СА ФРЪЛЯ ! ДАВА МУ САБЯТА ! КУДЕ МУИЕ КОНЯ !РЕВЕ ВЕЛЧЕФ ! ДАИТЕ КОНЯ НА ЖЕНЕРАЛА СА ЦЕПИ ЦАЧКА ! ИДЕ КОНЯ ! ГЛЕЦА БАЦА С ВЛАЖНИ ОЧИ ! БАЦЕ Е ВЕЧЕ НА КОКНЬ ! ГАЛОП ! ВИКА БАЦА ! САБЛЯТА МУ ПАДА ! КОННИКА ДИГА ПРАХ ! БАБИ СЕ КРЪСТАТ !ИСУСЕ - ВИКА ЦАЧКА ! ВЕЛЧЕФ ПАДНАЛ НА КОЛЕНЕ СА МОЛИ ! БАЦЕ ЯЗДИ ! ЦЕЛ ВИНЕТУ ! ДАИТЕ КАМЕРИ ВИКА ВЕЖДЬО ! ДА СНИМАМЕ ЕПОХАТА ! ЛЕЛЕ БАЦЕ ! КЪФ СИ УБАВЕЦ ! ТУВА ЦЪКА ЛИЛКЯ И МЕСТИ ЦИЦЕ ! НЕМА СУТИЕНИ ! НАРОДЕН ПРАЗНИК !
6
Абсолютни глупости пише в тази статия!
7
Погледнете какво падение от реклами на голи разчекнати девойки има. Да не говорим за гнусните текстове, с които привличат лапнишарани. Какво може да се очаква от това прогнило общество? Агресия и убийства........
8
Този случай е пример за това,как залисани в ежедневните ни проблеми,забравяме за децата си!А в днешния луд свят,това е пагубно и децата най-малко имат вина.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

Радио Париж пита: - Какво щеше да стане, ако на проститутките очите им светеха ? Радио Ереван отговаря: - Ами в Париж щеше да има бели нощи. След кратко време се обажда радио Ленинград: - Моля без намеци...