Шок! Майка на петмесечно бебе от Благоевград изненадана от нова бременност

Само в ПИК
Шок! Майка на петмесечно бебе от Благоевград изненадана от нова бременност
Автор: ПИК
Дата
Дата
14863
Коментари
1
Шок! Майка на петмесечно бебе от Благоевград изненадана от нова бременност

23-годишна благоевградчанка, майка на 5-месечно бебе, потърсила лекарска помощ в спешно отделение с оплаквания от болки в корема, гадене и повръщане. След лекарския преглед е установено, че нищо неподозиращата жена е бременна в третия месец. Тя била силно изненадана от факта, че е забременяла веднага след раждането, съобщава Struma.bg.

„Пациентката съобщи за обилно повръщане и тежест в корема, първоначално съмненията бяха за остра хранителна интоксикация, след лекарския преглед и при ехографското изследване се установи, че няма здравословен проблем или натравяне, причина за общото неразположение е бременност - каза дежурният лекар в спешно отделение д-р Орцева, която специализира гинекология. - По време на прегледа жената беше объркана и не допускаше, че е заченала, не можеше точно да съобщи кога е бил последният й менструален цикъл. Смятала, че веднага след раждането не може да забременее, и остана силно изненадана, отказваше да приеме факта”.

ДокторОрцева признава, че случаят ще остане паметен в лекарската й практика.

„Лично съобщих хубавата новина на бащата, който чакаше отвън – разказва още тя. - В конкретния случай пациентката 5 месеца след раждането не е посещавала гинеколог. След раждане на бебе много жени се чудят кога техният менструален цикъл и плодородие ще се върнат отново. Шансовете майката да има овулация през първите 6 седмици е ниска. Редно е майките да знаят, че около 3 месеца след раждането има реална възможност да заченат, и ако не желаят, трябва да се консултират със своя лекар за контрацептивни средства. Забременяване веднага след раждането не се препоръчва. Всяка жена трябва да знае кога е готова отново да забременее и съответно през това време тя да вземе предпазни мерки, за да се избегне бременност след раждането”.

Лекарите съветват майките да изчакат 6 седмици след раждането на бебето и тогава да започнат отново да водят полов живот.

 

 

Напиши коментар »
(1)
1
Какво значи "шок"?! Такива деца се казват породени и историята знае безброй случаи. Мирише ми на реклама на доФторката...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

“Имате на разположение 5 мин…. Остават ви още 4мин. и 99 сек.”
(Военен)