ШОК! Струма потече синя

Само в ПИК
ШОК! Струма потече синя
Автор: ПИК
Дата
Дата
2760
Коментари
4
ШОК! Струма потече синя

Река Струма край язовир Пчелина тече синя. Повече от две години жителите на село Жабляно недоволстват, че реката през няколко месеца придобива странен цвят и мирише на сяра.

„Имам кошери, пчелите не смеят да дойдат до реката да пийнат вода”, споделя Йордан Божилов.

Според местните вецът при язовир Пчелина е виновен за състоянието на реката. Обяснението на РИОСВ е, че водната централа изсмуква от дъното на язовира вода, богата на сяра и я връща обратно до по-горните слоеве на водоема.

„Този синьо-зелен цвят се дължи на така наречения цъфтеж на водата, на процеса еутрофикация, което постъпва при голямо съдържание на азот и фосфор и развитие на микроорганизми”, обясни Людмила Халачева от РИОСВ Перник.

Въпреки че проблемът с водата е от няколко години, решение как той да бъде преодолян все още няма.

Напиши коментар »
(4)
1
Поредния червен олигарх, руши природата, изатова червената БСПдирастия си мълчи!
2
Не се притеснявайте, тя, Властта се заела да унищожи ЧОВЕШКИЯ РЕСУРС в България, та вие за една река или Природата на Територията се притеснявате. С две думи, всичко е "под ножа".
3
Като потече червената вода, нещата ще се оправят
4
Струма потече синя.Виж ти. Скоро ще потече червена от кръвта на избитите гербери и патриоти по заповед на президента на червените Радев. Воината се обявява с нота ,нали г-н президент-летец.А дали не пеете фалшиво вашите ноти и дали няма да ви заболи глава от последствията . Ако имате такава.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!