БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Шофьорите, които не спират на знак „Стоп”, губят книжките си?

Само в ПИК
Шофьорите, които не спират на знак „Стоп”, губят книжките си?
Автор: ПИК
Дата
Дата
3027
Коментари
1
Шофьорите, които не спират на знак „Стоп”, губят книжките си?

Шофьорите, които не спрат на знак „Стоп” да остават без книжка и да си я връщат след издържан психотест. Отделно от това нарушителите ще губят и 13 контролни точки от талона си. Това е едно от предложенията, обсъдени на последното заседание на Консултативната комисия по проблемите на безопасността на движението. Другото предложенията гласи, че глобата за шофьора ще се увеличава за всеки допълнителен пътник, който вози в колата. Максимално позволената скорост в населените места пък може да спадне до 30 км. в час.

Предложението все още не се е превърнало в законопроект, а с него се цели предизвикване на обществена дискусия, коментира за Дарик секретарят на Консултативната комисия по проблемите не безопасността на движението – Алекси Кесяков: "Целта е да направим една широка дискусия, защото сега ще ревем за книжката за този, който не спира на "Стоп", а няма да ревем за тези, които убиха жените си, защото не спряха на "Стоп", обясни Кесяков, цитиран от Дарик.

Друго от предложенията е глобата за шофьора да се увеличава за всеки допълнителен пътник, който превозва, като заложеният минимум да е 50 лева. Така например при трима други пътници в колата водачът може да получи минимум 150 лева увеличение. Според Алекси Кесяков предложението отново цели да заостри вниманието на шофьорите, които превозват свои близки.

Други обсъждани предложения са максималната позволена скорост в населените места да спадне до 30 км. ч.  Предлага се и шофьорите, които навлизат в насрещното платно и причиняват катастрофа също да оставт без книжка и да си я получават след наново изкарани шофьорски курсове и издържан изпит. Същото предложение се отнася и за шофьорите, които излизат от пътя и самокатастрофират.

Още по темата
14 шофьорски книжки конфискува полицията в София
Часовник
12:55
Специализирана полицейска операция за неправилно паркирани МПС, предимно в централна градска част на столицата, пред увеселителни и питейни заведения, както и за контрол по безопасността на...
Напиши коментар »
(1)
1
Тъпи предложения! И сегашните мерки са напълно достатъчни, само трябва да се засили физическия привантивен контрол и събираемостта на сумите от глобите и там да се увеличат наказанията дори принудителен труд по инфраструктурите на населените места за ощетяване на държавата!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Между приятелки: - Какво е станало? Защо се раздели с мъжа ти? - Оказа се, че е алкохолик. - Как разбра? - Един път се прибра вкъщи трезвен!