БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Шофьорите, които не спират на знак „Стоп”, губят книжките си?

Само в ПИК
Шофьорите, които не спират на знак „Стоп”, губят книжките си?
Автор: ПИК
Дата
Дата
2702
Коментари
1
Шофьорите, които не спират на знак „Стоп”, губят книжките си?

Шофьорите, които не спрат на знак „Стоп” да остават без книжка и да си я връщат след издържан психотест. Отделно от това нарушителите ще губят и 13 контролни точки от талона си. Това е едно от предложенията, обсъдени на последното заседание на Консултативната комисия по проблемите на безопасността на движението. Другото предложенията гласи, че глобата за шофьора ще се увеличава за всеки допълнителен пътник, който вози в колата. Максимално позволената скорост в населените места пък може да спадне до 30 км. в час.

Предложението все още не се е превърнало в законопроект, а с него се цели предизвикване на обществена дискусия, коментира за Дарик секретарят на Консултативната комисия по проблемите не безопасността на движението – Алекси Кесяков: "Целта е да направим една широка дискусия, защото сега ще ревем за книжката за този, който не спира на "Стоп", а няма да ревем за тези, които убиха жените си, защото не спряха на "Стоп", обясни Кесяков, цитиран от Дарик.

Друго от предложенията е глобата за шофьора да се увеличава за всеки допълнителен пътник, който превозва, като заложеният минимум да е 50 лева. Така например при трима други пътници в колата водачът може да получи минимум 150 лева увеличение. Според Алекси Кесяков предложението отново цели да заостри вниманието на шофьорите, които превозват свои близки.

Други обсъждани предложения са максималната позволена скорост в населените места да спадне до 30 км. ч.  Предлага се и шофьорите, които навлизат в насрещното платно и причиняват катастрофа също да оставт без книжка и да си я получават след наново изкарани шофьорски курсове и издържан изпит. Същото предложение се отнася и за шофьорите, които излизат от пътя и самокатастрофират.

Още по темата
14 шофьорски книжки конфискува полицията в София
Часовник
12:55
Специализирана полицейска операция за неправилно паркирани МПС, предимно в централна градска част на столицата, пред увеселителни и питейни заведения, както и за контрол по безопасността на...
Напиши коментар »
(1)
1
Тъпи предложения! И сегашните мерки са напълно достатъчни, само трябва да се засили физическия привантивен контрол и събираемостта на сумите от глобите и там да се увеличат наказанията дори принудителен труд по инфраструктурите на населените места за ощетяване на държавата!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Валентин Танев
Валентин Танев
актьор
Става на: 60 години
Ина Ананиева
Ина Ананиева
треньор по худ. гимнастика
Мимоза Базова
Мимоза Базова
актриса

Майката към синчето си :
– Всяка твоя беля е бял косъм в косата ми…
Синът поглежда към белокосата си баба.
– Като гледам, като млада и ти не си била цвете…