РЕТРО

Ще има ли виновни за трагедията в Бургас

Само в ПИК
Ще има ли виновни за трагедията в Бургас
Автор: "Ретро"
Дата
Дата
14166
Коментари
8
Ще има ли виновни за трагедията в Бургас

Броих удавените от потопа в Бургас, докато станаха трима. После видях снимките с калните трупове на още възрастни хора в собствените им дворове и престанах да броя. Стана ми гадно. Няма никакъв смисъл. То е същото като в Бисер, като във Варна. Какво значение има бройката на погубените или броят на скъсалите се каскадни язовири. Седем били. Какво значение има, че вместо Цветан Цветанов, покачен на МТЛБ, сега там газят тиня министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на екологията Нено Димов и на строителството Николай Нанков.

Наскоро излезе окончателна експертиза, че за варненския порой е виновна метеорологичната обстановка, а за язовира над Бисер още се спори областна собственост ли е, на армията ли е, или на общината. Бас ловя, че вече сте забравили за Цар Калоян.

Няма, няма виновни. И понеже отворих дума за Цветан Цветанов, а той от какво ли не разбира – как да не повярваш на такъв авторитет, че синоптиците са издънили работата. Вместо жълт код тия от БАН трябвало да сложат червен. Защото щом над Карнобат са се излели 193 литра на кв. м, работата е ясна. Червена, та червена.

Сигурен съм, че ще уточнят бройката на ковчезите и на колко души без покрив да замажат очите с по 300 лева. Повече от сигурен съм обаче, че виновни пак няма да има и скоро пак ще си говорим за завлечени и удавени.

 

  

Тихомир БАЛАБАНОВ, София     

Напиши коментар »
(8)
1
да,ще има,Орешарски.
2
да,господ е виновен.
3
Mного точна статия!
4
Естествено е, че няма да има виновни, защото виновния е БСПеерадски съветник, от партията на Сланинова и Гумен Грипена. А както е известно, "комуне комунето око не вади", защото дядовците им заедно са крали мандрите, за да са сега внуците добре..
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
както винаги няма Мизия,бисер,Хитрино,тиквата дори пропусна да се снима
7
Виновен е виновника. Дъждът ли , кой ли ? Що ли следващия път не вземе да повали силно над Банкя или над 6-те жилища на физкултурника ?
8
Вижте на картата, къде е язовира, който съсипа с .Бисер и ще ви стане ясна собствеността.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Гледам си корема и си викам:
- Еееех... и аз да изпъкна с нещо.